BASKETAK: Et par-tre karer i 20-30-åra barket sammen så blomsterkasser, bord og stoler føk «veggimellom» midt på Bragernes Torg rundt stengetid.
BASKETAK: Et par-tre karer i 20-30-åra barket sammen så blomsterkasser, bord og stoler føk «veggimellom» midt på Bragernes Torg rundt stengetid.

Natt til 1. mai: Startet kampdagen på byen

Hva slåsskjempenes parole var skal være usagt, men flere valgte å bruke knyttnevene som demonstrasjonsmiddel i Drammen sentrum - i en natt det forøvrig var bemerkelsesverdig stille fra russen.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Mesteparten av russen fra drammensområdet var nemlig samlet på flere store arrangementer i Vestfold, og dermed var det ingen store ansamlinger av russ på de tradisjonelle stedene i drammensområdet slik det pleier å være.

Forøvrig var det også unormalt stille på byen til akkurat denne natten å være, til tross for godt vær og søndag påfølgende dag.

En del av de som hadde valgt å ta turen ut for fest og moro, ble imidlertid åpenbart - og tildels overstadig - beruset utover natta, noe som i tur og orden skulle komme til å gi utslag i form av både slåssing, ølkasting og ordensforstyrrelser i henholdsvis nattklubbkø, kebabkø og taxikø.

Så «busta føk»

En av episodene, uklart på hvilken bakgrunn, endte i regelrett slagsmål utenfor et spisested på Bragernes Torg rundt stengetid, og involverte tre menn i 20-30-åra.

Her var det tilsynelatende to mot én, men den enslige parten lot seg ikke skremme av matematikken og sendte den største av de to andre hodestups inn i nærmeste blomsterkasse etter at partene hadde utvekslet noen knytteneveslag i forveien.

Herfra utviklet det hele seg til rene brytekampen mellom bord og stoler, og i det den enslige parten så ut til å ha fått kontroll på den kraftigere, men svært berusede motparten i et slags låsegrep, involverte også to kebabspisende forbipasserende seg i et forsøk på å bryte opp tumultene.

Det skulle vise seg lettere sagt enn gjort, for her bruste adrenalinet om kapp med stoltheten, og det var først da en håndfull dørvakter og nærmeste politipatrulje kom til unnsetning at partene ble skilt og ro og orden gjenopprettet.

Tilsynelatende skal ingen av partene ha pådratt seg skader som trengte legetilsyn, og etter en runde med forklaringer ble samtlige bortvist fra stedet med marsjordre hvert til sitt - noen med istykkerrevne klær, og trolig også godt med blåmerker og skrubbsår.

På'n igjen

Det tok imidlertid ikke lang tid før politiet igjen fikk melding om slåssing på torget, denne gangen i taxikøen, hvor en av de involverte fra forrige eskapade nok en gang hadde havnet i klammeri.

Dørvakter og politi fikk også denne gangen kontroll på håndgemenget før det resulterte i personskader av betydning, men her var den overstadig berusede slåsskjempen uhyre nære å ryke på en overnatting i sentralarresten. Etter en ny alvorsprat ble han omsider stablet inn i en taxi - og bortvist for andre gang på under en time.

Ifølge politiet ønsket ingen av partene å anmelde forholdet, men slåsskjempen fra lenger oppe på torget fikk denne gangen med seg en anmeldelse fra politiet for å ikke etterkomme pålegg.

Kastet ølglass på dørvakter

I samme tidsrom måtte politiet også håndtere en annen tildragelse med amper stemning, etter at en gjest skal ha kastet et glass med øl på dørvaktene inne på Old Irish Pub.

- Ansatte på utestedet vurderer anmeldelse i ettertid, opplyser politiet.

Den mistenkte, en mann i 30-åra fra Krokstadelva, ble bortvist fra sentrum av politiet.

Det er også rapportert om et par andre hendelser av mindre alvorlighetsgrad i sentrum i løpet av natten, deriblant et gjest som ble bortvist etter å ha dyttet på ordensvakter ved et utested, samt melding om slåssing ved Kawa. Sistnevnte skal imidlertid ha løst seg med dørvakter uten politiets innblanding.

ØLGLASSKASTING: Her etterforskes hendelsen.
ØLGLASSKASTING: Her etterforskes hendelsen.
TOTALT SETT ROLIG NATT: Politiet hadde bra med ressurser i sentrum på en kveld det normalt sett er veldig mange oppdrag.
TOTALT SETT ROLIG NATT: Politiet hadde bra med ressurser i sentrum på en kveld det normalt sett er veldig mange oppdrag.
Powered by Labrador CMS