Omfattende skogbrann i Øvre Eiker

Mannskaper fra lokalt brannvesen ble kalt ut sammen med Sivilforsvaret og et brannhelikopter fra Torp. Natt til mandag er innsatsen trappet ned av hensyn til sikkerheten til mannskapene.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Nødetatene rykket ut til melding om brann i området Østerudfjellet/Sirikjerke ved 18.00-tiden.

Ved 21.00-tiden meldte skogbrannhelikopteret at de hadde ankommet Eikeren, men måttet gi seg med innsatsen da de trenger lys for å holde en forsvarlig drift. De vil etter all sannsynlighet ta opp slukkearbeidet så fort det blir lyst mandag morgen.

Sør-Øst 110-sentral hadde sent søndag kveld ikke oversikt over hvor stort område som brant. De kunne fortelle at DRBV hadde satt stab, og det tyder derfor på at denne brannen er omfattende og alvorlig.

Det skal også være problemer med å få fram vann til stedet utenom det helikopteret kan slippe fra lufta.

Ifølge 110-sentralen ble innsatsen natt til mandag trappet ned av hensyn til sikkerheten for mannskapene. Det er ulendt terreng og vanskelig nok å bevege seg i dagslys. I mørket er det direkte farlig.

Det skal ikke være fare for hytter i området, men dette er ikke bekreftet av brannvesenet.

Også flere andre steder i Buskerud har brannvesenet også rykket ut til skogbranner søndag kveld, blant annet i Kongsberg og på Gol. Det er fortsatt svært tørt i terrenget og skogbrannfaren er stor over hele Sør-Norge.

DRM24.no kommer tilbake med mer

Powered by Labrador CMS