I GRØFTA: Politibilen, en uniformert Volvo V90 Cross Country, kjørte ned en lyktestolpe i Hvittingfoss tirsdag kveld.
I GRØFTA: Politibilen, en uniformert Volvo V90 Cross Country, kjørte ned en lyktestolpe i Hvittingfoss tirsdag kveld.

Politiet jaktet råkjører - endte på sykehus etter utforkjøring

Biljakten som strakk seg over flere mil på E18 endte med at råkjøreren forsvant - og politiet med en lyktestolpe over panseret. To politibetjenter ble fraktet sykehus etter hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

KONGSBERG: DRM24 omtalte tirsdag kveld den dramatiske biljakten på E18 mellom Holmestrand og Drammen, hvor en BMW X5 med en antatt ruset sjåfør bak rattet forsøkte å unndra seg politiet.

Det skal ha vært høye hastigheter underveis og fluktbilen skal både ha kjørt inn i en barriere med veiarbeid samt truffet en annen trafikant underveis. Politiet hadde derfor en rekke patruljer i sving og ifølge øyenvitner en høy innsats for å forsøke å fange opp den aktuelle bilen, som skal ha blitt borte for politiet i Hvittingfoss-området etter at den snudde på E18, kjørte sørover igjen og tok av fra motorveien.

I dette området, og i forbindelse med søk etter den aktuelle bilen, skal en politipatrulje selv ha kjørt av veien og meid ned en lyktestolpe på Fossveien, like ved Hvittingfoss sentrum.

Den uniformerte patruljebilen, en Volvo V90 Cross Country, ble stående med lyktestolpen over panseret ved siden av veien.

Til sykehus

Politiets operasjonssentral bekrefter overfor DRM24 hendelsen, og opplyser at utforkjøringen «ikke skjedde i direkte forfølgelse etter den aktuelle bilen politiet søkte etter, men i forbindelse med søk etter bilen».

- Det var ingen biljakt der og da. Bilen kjørte av veien og traff en lyktestolpe. To politibetjenter ble fraktet sykehus for sjekk, men det skal ikke dreie seg om alvorlige personskader, opplyser politiet til DRM24.

Politiet opplyser videre at de ikke har noen informasjon om årsaken til utforkjøringen. Det er imidlertid opprettet sak på forholdet med tanke på veitrafikkloven, men er ikke foreløpig ikke foretatt noe midlertidig førerkortbeslag.

- Vi har ingen informasjon om hastigheter, føreforhold eller andre omstendigheter på stedet, opplyser operasjonsentralen.

- Hørte dekka ule på asfalten og et høyt smell

Et vitne på stedet forteller til DRM24 at han mener utforkjøringen skyldes at politiet «hadde for høy fart i en ganske krapp sving, og derfor mistet kontrollen».

- Jeg hørte en bil skrense så dekka ulte på asfalten og deretter et høyt smell, forteller vitnet Kay Brackmann til DRM24.

Politiet opplyser forøvrig til DRM24 onsdag morgen at verken den mistenkte føreren eller den aktuelle bilen er funnet.

Powered by Labrador CMS