Politiet lite fornøyd med nattens russe-stunt

Russen sørget for å holde politiet beskjeftiget med diverse eskapader natt til fredag, enkelte mer vågale enn andre.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMENSOMRÅDET: Det har vært mye rullende russ ute i mai-natten i drammensdistriktet, og skal vi tro politiet har ikke festlighetene gått upåaktet hen.

Den første utrykningen kom da politiet mottok melding fra E18 om to personer på taket av en russebuss på vei nedover Lierbakkene.

- Da bussen ble stanset var de gått ned. Sak ble opprettet blant annet på grunn av altfor mange personer i bussen i forhold til lovlighet, samt noen andre forhold, uttaler operasjonssentralen.

Bussen var hjemmehørende i Oslo, og tilsammen ti personer måtte pent forlate bussen før den fikk fortsette videre. Det skulle ikke gå lang tid fra dette oppdraget før russen gjorde seg bemerket også lenger «oppover» i distriktet, nærmere bestemt Langebru i Hokksund.

Her ringte betjeningen på bensinstasjonen fortvilet politiet da en haug med russ på stedet hadde samlet seg og forsøkte å dra opp dørene til bensinstasjonen.

Ifølge politiet hadde betjeningen låst dørene og nærmest forskanset seg av frykt for hordene av russ, men da politiet ankom stedet etter kort tid skal de fleste allerede ha forlatt stedet.

Det kan forøvrig virke som om området Gomsrud på Kongsberg var ende-destinasjonen for mye av russen fra drammensområdet denne natten, da det ifølge politiet skal ha vært opp mot 50 russebusser på stedet.

Flere patruljer rykket ut til stedet etter melding om bråk og høy musikk som holdt naboene våkne.

- Politiet på Kongsberg er lite fornøyd med «russe-besøket» på Gomsrud, da det i tillegg til all støyen, er svært forsøplet i området de hadde stoppet på, uttaler politiet.

- Trolig var målet Funkelia, men dette området er russen nektet adgang til, opplyser politiet.

Det skal også ha kommet flere naboklager fra området Gulskogen i Drammen på musikk fra russebusser natt til fredag.

- Det er litt som forventet da det nærmer seg 17. mai. Trolig blir det ikke noe bedre denne helga med fint og varmt vær, så da blir det sikkert enda mer. Men samtidig er det ikke mange dagene igjen før vi er ferdige for i år, uttaler operasjonsleder i politiet til DRM24.

Powered by Labrador CMS