MARIENLYST: Oppmøte ved Drammenshallen ved midnatt før russen rullet videre på sin ferd.

Rolig natt til 1. mai i Drammen

Den beryktede festnatta gikk svært sivilisert for seg i Drammen i år.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var trolig en kombinasjon av kaldt vær, og at byen var så godt som tømt for russ, som bidro til at politiet fikk langt mindre å håndtere i drammensområdet enn en gjennomsnittlig 1. mai-natt uten klassiske innslag av grøftefyll, slåssing og berusede ungdommer.

Ute på byen i Drammen var det omtrent tilsvarende en normal fredag kveld, det vil si en del mindre folk ute enn på lørdag. Et par bortvisninger og en overnatting i drukkenskapsarresten har det vært, men ingen alvorlige hendelser.

ENGENE: Kø foran Heidi's Bier Bar rundt midnatt.
VELFERDSSJEKK: Det ble observert noen ambulanser i sentrumsgatene her og der som trolig bistod noe knyttet til beruselse og andre mindre alvorlige forhold.

Rullet ut av distriktet

Når det gjelder russen, har det ikke vært noen meldinger på ufin oppførsel, fyll eller ordensforstyrrelser overhodet i drammensområdet. Flesteparten av bussene fra området møtte opp ved Drammenshallen ved midnatt, før ferden gikk raskt videre til andre deler av Østlandet.

Ifølge de DRM24 snakket med, var det ikke planlagt noen større samlinger, men litt mer «rulling» på måfå. Enkelte skulle sørover mot Vestfold, andre nordover mot Oslo. Trolig fordi russen er forvist fra de fleste vanlige tilholdsstedene i drammensområdet, Asker og Bærum.

DRM24 var i løpet av kvelden og natta innom flere av de typiske samlingspunktene i området, deriblant Sundhaugen i Øvre Eiker som har hatt tradisjon for russedåp i mange år. Ikke en russ å se noen av stedene. På Årbogen, Brakerøya og Liertoppen var det også rensket for russ.

FRISK LUFT: Russen var ute og strakk litt på beina ved møtepunktet på Drammenshallen før det bar videre ut i mai-natten.
RØDE KORS: Frivillige mannskaper fra Røde Kors stilte mannsterke opp og patruljerte byen med både ATV-er og beredskapsambulanser. Uteteamet var også på plass, men ga seg ved midnatt.
UT PÅ EVENTYR: Dette fargerike firkløveret insisterte på å la seg forevige før de bega seg ut på nattens begivenheter.

Opplagt russ med hørselsvern

Russen DRM24 snakket med fra bussene ved Drammenshallen fremviste forøvrig en imponerende karakter.

På dette tidspunktet var det så godt som ingen tegn til rus og fyll eller dårlig stemning. Tvert imot bemerkelsesverdig opplagt ungdom med gode holdninger og godt humør - mange av dem til og med iført hørselsvern for å ta vare på ørene!

Vi kan ikke annet enn å ønske årets russekull en fortsatt god feiring med håp om bedre værutsikter enn det vi måtte ta til takke med 1. mai.

DISKOTEK: Dagens russebusser er i bunn og grunn et rullende diskotek hvor verken lyd, lys eller røykeffekter står noe tilbake for en fullblods nattklubb. Hele showet drives av store aggregater på taket eller i tilhenger etter bussene.
EIKER-RUSSEN: Var representert med flere busser ved Drammeshallen.
Powered by Labrador CMS