Ruset biltyv stoppet med spikermatte

Mann i 40-åra pågrepet etter biljakt fra Drammen til Øvre Eiker natt til torsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/ØVRE EIKER: Politiet ble oppmerksom på den aktuelle bilen, en 20 år gammel Volvo V70, ved Krokstad-senteret natt til torsdag.

Bilen var nemlig nøkkelstjålet fra en byggeplass på Åssiden to dager i forveien. Men mannen bak rattet hadde ingen intensjoner om å stoppe for kontroll, og politiet tok dermed opp jakten.

- Det var ingen voldsomme hastigheter underveis, da vi ikke ville presse han. Vi vurderte også å følge han fra lufta med helikopter, men hadde en patrulje i posisjonen til å legge ut spikermatte og kom aldri så langt, forteller operasjonssentralen til DRM24.

Ferden gikk oppover retning Åmot, og endte på Verpsletta på RV350, da bilen punkterte på alle fire hjulene. Mannen bak rattet skal deretter ha latt seg pågripe uten større motstand. Han er også fremstilt for prøvetaking da det i følge politiet er mistanke om ruspåvirket kjøring.

Mannen, en tyrkisk statsborger i 40-årene, er forøvrig godt omhandlet i politiets registre, og har vært aktiv innenfor narkotika og vinningskriminalitet i drammensområdet den siste tiden.

Nå får han altså lagt til bilbrukstyveri, ruspåvirket kjøring og å unndra seg politikontroll på listen over uoppgjorte saker.

Powered by Labrador CMS