RÅKJØRTE: SUV-en må nok kondemneres etter denne ferden.
RÅKJØRTE: SUV-en må nok kondemneres etter denne ferden.

Vraket BMW-en i høyspentmast etter utforkjøring i høy fart

Bilen raste opp på gangveien, over et fotgjengerfelt før den ble totalvraket i en høyspentmast. To menn er kjørt til sykehus med moderate skader etter trafikkulykke i Hokksund onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Vitner Eikernytt.no har snakket med, forteller om en kjøring som er langt unna «boka». Bilen skal ha kommet fra Røren og ned mot Hokksund. Like ved «Mølla» kjørte den forbi en bil i stor fart ved 20.00-tiden.

Føreren, som må beskrives som en voksen mann, mistet så kontrollen over bilen og kjørte opp en liten skråning, videre nedover på gangveien, over ett gangfelt og bilen stoppet ikke før den traff en solid høyspentmast.

Vitnene forteller om en hastighet som passet best på en motorvei, men det er vanskelig å anslå dette nøyaktig. Bilen har kjørt minst 75 meter etter utforkjøringen før den stanset i masta.

Vrak

Bilen – en nyere BMW X5 – er totalvrak. Dette er en hybridbil på vel to tonn og politiet er sjeleglad det ikke var noen på gangveien eller i fotgjengerfeltet da dette skjedde.

Hadde det vært tilfelle kunne denne ulykken fått fatale følger.

Begge mennene i bilen er fraktet Drammen sykehus med det politiet beskriver som moderate skader. De kom seg ut av bilen ved hjelp av vitner som så det hele skje. Ifølge vitnene måtte de to mennene sette seg ned på grunn av skader og sjokk før de ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiet følger nå opp ulykken og personene i bilen.

- Det er ikke mistanke om promillekjøring, men det vil rutinemessig bli tatt en blodprøve av føreren, opplyser innsatsleder fra politiet, Arne Guddal.

Det er uvisst om det er skader på høyspentmasta, og mannskaper fra energiselskapet er kalt ut for å sjekke denne. Men trolig står denne trygt forankret på solide betongfundamenter.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">DRAMATISK UTFORKJØRING:</span> Det var mange skuelystne på stedet og også en del vitner til selve hendelsen.</span>
DRAMATISK UTFORKJØRING: Det var mange skuelystne på stedet og også en del vitner til selve hendelsen.
Powered by Labrador CMS