Bydelsvalget: Her stemmer de mest uvanlig

Mens Frp er suverent største parti på Steinberg med 28%, får Venstre 20% på Berger, Partiet Sentrum 10% på Fjell og Ap 27% i Solbergelva.

Publisert

DRAMMEN: Mens Høyre er største parti i de aller fleste bydeler, er det enkelte bydeler hvor velgerne stemmer veldig annerledes enn de øvrige.

Arbeiderpartiet er forøvrig kun størst i tre bydeler i Drammen i dette kommunevalget, og det er den gamle Ap-bastionen Solbergelva (27,4%), samt Fjell hvor Ap alltid har god oppslutning blant innvandrerbefolkningen (24%). I år har trolig Partiet Sentrum med moskeleder Sajid Mukhtar i spissen trolig stjålet mange Ap-velgere, og oppnår her 10% oppslutning mot 1,3% kommunen under ett.

Størst er Ap såvidt det er også på Berger (22,3%), men har er det nok mest oppsiktsvekkende at Venstre er nest største parti med knappe 20%, mot 5,0% kommunen under ett.

Minst glad i Arbeiderpartiet er innbyggerne i Skoger, som bare gir rosenes leir fattige 15%, mens Høyre og Frp får hele 47,9%.

Glad i blått er også innbyggerne på Konnerud som gir H+Frp knappe 50% oppslutning. Frp er forøvrig, i tillegg til Steinberg med hele 28%, også største parti på Nesbygda med 22%.

Powered by Labrador CMS