Ståle Sørensen og Sajid Mukhtar, i spissen for to nye sentrumspartier i Drammen. En erfaren politiker, én fersk.
Ståle Sørensen og Sajid Mukhtar, i spissen for to nye sentrumspartier i Drammen. En erfaren politiker, én fersk.

Sørensen ute - Mukhtar inne

Partiet Sentrum fikk 650 stemmer (1,5%) og er inne i kommunestyret med ett mandat. Folk i Drammen med Ståle Sørensen i spissen fikk 475 stemmer (1,1%) og greide ikke komme seg over grensa for representasjon.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er tallenes klare tale for to av de minste partiene som har ligget rundt sperregrensa lokalt, og ut og inn av målingene under valgkampen. 

Kommunestyret blir forøvrig også representert ved både Pensjonistpartiet ved førstekandidat Randi Eng og Industri- og Næringspartiet, som får inn to mandater. Partiet er kanskje det nærmeste man kommer Nei til Bomring, som ikke har stilt til valg i år etter forrige periode.

- Vi er veldig fornøyd med to mandater, det er det vi hadde som mål og det har vi greid, uttaler partiets andrekandidat Lars Krogsund til DRM24.

Med Partiet Sentrum får innvandrerbefolkningen i Drammen også større representasjon ved førstekandidat Sajid Mukhtar, som har mobilisert kraftig mot slutten av valgkampen. Mukhtar har også bakgrunn som styreleder i Drammens største moské på Fjell.

Med Folk i Drammen under sperregrensa mister imidlertid kommunestyret en av byens mest erfarne politikere i Ståle Sørensen, tidligere Ap, MDG og Uavhengig representant.

Powered by Labrador CMS