KREVENDE KVELD: Monica Myrvold Berg sier at hun har tatt valgresultatet innover seg, og innser at det blir krevende å beholde makta i Drammen.
KREVENDE KVELD: Monica Myrvold Berg sier at hun har tatt valgresultatet innover seg, og innser at det blir krevende å beholde makta i Drammen.

Skuffet Ap-ordfører: - Ikke helt gitt opp håpet

For Arbeiderpartiet i Drammen ble valgresultatet bedre enn de verste målingene under valgkampen, men fortsatt et stykke unna hva de hadde håpet på i valgkampinnspurten. Nå trengs det et mirakel for danne flertall.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Vi ser at Høyre og Frp har gjort et godt valg. Sammenlignet med 2019 har Arbeiderpartiet gjort et greit valg, kommenterer Myrvold Berg til DRM24. 

Til slutt endte Ap på 22%, godt bak Høyres drøye 30%. Det gjør det meget vanskelig å kunne stable et styringsdyktig flertall på beina for sittende drammensordfører Monica Myrvold Berg.

- Vi ser at her må det mye forhandlinger til, sier ordføreren.

- Du har med andre ord ikke helt gitt opp håpet?

- Det henger der fortsatt i et tynt snøre. Vi har tatt valgresultatet innover oss, men det er fortsatt veldig tidlig, sier Myrvold Berg til DRM24 etter at alle stemmene er talt opp natt til tirsdag.

Monica Myrvold Berg på valgvaken i Folkets Hus.
Monica Myrvold Berg på valgvaken i Folkets Hus.

Høyre mistet mandat - Ap har teoretisk mulighet

En stund hadde Høyre, Frp og Krf rent flertall. En trio som allerede har flagget borgerlige samarbeid. Men så begynte Høyre å tape terreng utover kvelden, og mistet ett mandat etter å ha gått tilbake omlag 2% fra forhåndsstemmene.

Det betyr at det enn så lenge er uavklart hvor de kan hente det siste mandatet, og i teorien har Ap også mulighet til å kunne stable et flertall på beina.

Skal Ap-ordføreren greie det kunststykket, må hun lokke samtlige partier utover Høyre, Frp og Krf over til sin side - hvor flere har utelukket samarbeid med hverandre.

- Vi kan ikke helt avskrive noe, det er mange måter å samarbeide på, for eksempel valgteknisk samarbeid, sier Myrvold Berg.

- Hva med INP, kan dere samarbeid med dem
?

- Vi har hatt gode samtaler med INP og mye felles man kan bli enige om. Jeg tror dette kan bli krevende uansett retning for kommunen fremover, men alle partier har et ansvar for å få til et samarbeid som kan fungere, sier Myrvold Berg til DRM24.

Powered by Labrador CMS