VALGVAKE: Rødt har doblet representasjonen i kommunestyret og det var en blid gjeng som møtte DRM24 under valgvaken på Rekord Bar.
VALGVAKE: Rødt har doblet representasjonen i kommunestyret og det var en blid gjeng som møtte DRM24 under valgvaken på Rekord Bar.

- Trist for Drammen, men godt for Rødt

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er store smil på Rødts valgvake på Rekord bar, selv om prognosene går i retning av et høyreskifte i byen. Nerver, håp og forventning er i helspenn, og mobiltelefonene som viser oversikter går opp og ned av lommene som jo-joer.

– Vi dobler gruppen vår i kommunestyret, og da dobler vi jo også vara, og får en ordentlig gruppe, sier Jørgen Harboe Wilhelmsen, som har sittet for Rødt i ensom majestet i fire år.

Isabell Sjøgren på andreplassen er nå inne på en sikker plass. Partiet har hatt god oppslutning i områder som Gulskogen, Strømsø og sentrum

Tredjemandatet i form av Hans Petter Fine glapp akkurat, men kom inn i fylket. Fine er også listetopp i Buskerud.

Wilhelmsen ser nesten bare positive ting for Rødt med dette valget – selv om det blir et skifte.

- Vi har jo vært i opposisjon i fire år, så det er vi vant med. Om nå Arbeiderpartiet havner der, så kommer vi i en helt annen samarbeidsposisjon med alle de andre partiene som også er i opposisjon. Et tettere samarbeid blir bare helt naturlig. Så selv om et skifte er synd for byen, så er dette uansett veldig bra for Rødt, sier listetoppen.

Powered by Labrador CMS