- Krise for serveringsbransjen!

- En nasjonal skjenkestopp nå betyr i praksis nedstengning, mener handelstand-sjef.

Publisert Sist oppdatert

NORGE/DRAMMEN: - En nasjonal skjenkestopp nå betyr i praksis nedstengning. Dette er svært kritisk for serveringsbransjen som allerede ligger nede etter lange perioder med nedstengning både i 2020 og 2021, sier adm. dir. i Oslo Handelsstands Forening, Bjørn Næss.

Han viser til de nye nasjonale tiltakene frem til midten av januar. Det er ikke noe forbud mot å holde åpent, men det blir i praksis så vanskelig og lite attraktivt at mange nå allikevel velger å stenge da det ikke er mulig å drifte lønnsomt.

- Flere i bransjen har fortsatt ubetalte regninger knyttet til tidligere nedstengninger og mange har også mistet nøkkelpersoner i sine restauranter. Situasjonen som rammer oss nå, må utløse økonomisk hjelp fra myndighetene umiddelbart. Våre medlemmer har fortsatt alle utgiftene, men står uten inntekter. Skal vi beholde arbeidsplassene i serveringsbransjen og sikre byliv, må myndighetene på banen NÅ!

Handelen - heller strengt enn stengt

- Våre medlemmer innen handel; butikker og kjøpesentre har lang erfaring med smitteverntiltak og er igjen klare for å øke beredskapen slik at de kan fortsette å holde åpent. Ukene frem mot jul er årets viktigste handleuker og vi vil heller ha det strengt enn stengt, sier Næss.

Han mener pandemien har bidratt til stor kreativitet og nye digitale løsninger, og er derfor trygg på at kundene vil få tak i de varene de skal ha og at det blir gaver under juletrærne også i år.

- Vi uttrykker sympati med kulturinstitusjonene og serveringsbransjen. Dette er viktige aktører som sammen med handelen bidrar til et viktig og mangfoldig tilbud til byens gjester og kunder, sier Næss.

Powered by Labrador CMS