3.500 smittetilfeller på en uke - nesten ingen alvorlig syke

Smittetallene i Drammen knuser alle rekorder - men innleggelsestallene er fortsatt stabile.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - Smittetallene fortsetter som forventet å stige, og er nå godt inne i den varslede vinterbølgen, uttaler smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune mandag.

Registrerte smittetall for Drammen forrige uke er 3.460 personer. Det er et snitt på 494 personer per dag. Dor de to siste ukene er registrerte smittetall 5.419 personer. Det antas i tillegg å være svært store mørketall med omikron.

Innleggelsestallene på Drammen sykehus holder seg imidlertid stabilene, og har de to siste ukene vært på mellom ni og 13 pasienter innlagt med corona - ikke på grunn av corona. Blant de innlagte er det imidlertid flere langtidssyke pasienter som følge av delta-varianten.

Det har ifølge kommunen vært ett COVID-19-relatert dødsfall i Drammen den siste uka. De tre siste dødsfallene som er rapportert er alle eldre personer med underliggende sykdommer, opplyser kommunen til DRM24.

MARKANT UTVIKLING: Grafen viser det klare skillet i smittetall og innleggelser fra nyttår nasjonalt. (GRAFIKK: FHI)
MARKANT UTVIKLING: Grafen viser det klare skillet i smittetall og innleggelser fra nyttår nasjonalt. (GRAFIKK: FHI)

Nye rutiner for testing

- Vi har hatt rekordhøy testaktivitet på teststasjonen vår og vi er på grensen både av hva vi kan klare å ta prøve av og analysekapasiteten ved laboratoriet, sier Sagberg.

Helsedirektoratet kom derfor med nye retningslinjer søndag etter at regjeringen gikk ut med endringer på fredag.

Det innebærer at alle som tester positivt etter å ha fått oppfriskningsdose, eller som har fått to doser og har gjennomgått covid siste 3 mnd, ikke behøver å kontrollere en ny positiv hurtigtest med PCR, men kun registrere denne testen i kommunens rapporteringssystem.

Det betyr altså at personer i disse gruppene som skal testes primært bør benytte selvtest og ikke bestille time for PCR test ved teststasjonen.

Powered by Labrador CMS