Antall corona-pasienter redusert med over 50% tross smitterekord

Siste uke ble nærmere 1.100 personer corona-smittet i Drammen. Samtidig er antall innlagte med corona på Drammen sykehus mer enn halvert på to uker.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Årsaken er at Omikron-varianten er i ferd med å utkonkurrere Delta-varianten av viruset fullstendig. Samtidig mottar flere og flere boosterdose med vaksine og vil trolig være bedre rustet i møte med smitte.

Forrige uke lå antallet som fikk påvist omikron i Viken på godt over 80%, og er stigende, i følge FHI.

- Antallet som er smittet av deltavarianten av koronaviruset har gått nedover, mens antallet smittet av omikronvarianten har fortsatt å øke videre. Dette skyldes at denne varianten smitter lettere enn tidligere varianter, sier kommuneoverlege i Drammen John David Johannessen, mandag.

Fra en topp på 24 innlagte pasienter med COVID-19 i romjula, er tallet mandag helt nede i 11 pasienter, til tross for en uke med rekordhøy smitte i Drammen.

Sykehuset har tidligere oppgitt at 22% av de innlagte med coronavirus i Vestre Viken fra august-desember i fjor, ikke var innlagt med COVID-19 som utgangspunkt, men av andre årsaker. Disse er allikevel med i innleggelsesstatistikken.

Helsedirektoratet uttalte i forrige uke at dette tallet (andel innlagt med corona som følge av annen årsak) trolig vil øke i tiden fremover som følge av den massive utbredelsen av Omikron, som representerer en lettere sykdomsbyrde.

På landsbasis har antall innlagte pasienter med corona på landets sykehus blitt redusert fra en topp på 383 pasienter 17. desember til 257 pasienter, hvorav 96 er på intensivavdeling.

På de fire sykehusene i Vestre Viken er totalt 31 pasienter innlagt - hvor mange av disse som er på intensiv er ukjent.

Powered by Labrador CMS