FORTVILER ETTER «DANSENEKT»: - Høl i hue å legge ansvaret over på oss nok en gang, sier daglig leder Bennet Yiu på Z Nightclub i Drammen.
FORTVILER ETTER «DANSENEKT»: - Høl i hue å legge ansvaret over på oss nok en gang, sier daglig leder Bennet Yiu på Z Nightclub i Drammen.

Hadde gjort alt klart til åpning av nattklubben: - Måtte skrote alle planer

Reaksjonene er sterke fra utelivsbransjen, som nok en gang får vanskelige restriksjoner å forholde seg til, selv om skjenkestoppen nå er borte. Enmeterskrav og munnbindbruk stikker kjepper i hjulene for barer og nattklubber.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Onsdag kunne restauranter og kulturbransjen slippe jubelen løs etter at skjenkestopp, antallsbegresninger og bordservering ble historie.

Men alle restriksjoner er ikke fjernet for utelivsbransjen - og hos mange er det ingen jubel å spore. Tvert imot er det en del som fortsatt må holde stengt.

Spesielt tre regler i den nye coronaforskriften skaper hodebry for barer og nattklubber:

  • Serveringsstedet skal sørge for at alle kan holde 1 meter avstand til andre enn husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.
  • Serveringssteder skal ikke gjennomføre aktiviteter som naturlig innebærer mindre avstand mellom gjestene enn 1 meter, for eksempel dansing.
  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand på serveringssteder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

Det betyr med andre ord at nattklubbdrift blir vanskelig å gjennomføre med loven i hånd. Hvordan man skal praktisere servering på barer og puber når det ikke lenger er krav til bordservering, er også et godt spørsmål.

- Det handler jo om tilrettelegging for den berømte meteren. Og når folk skal opp fra bordene, må man ofte ha munnbind. At folk skal holde en meters avstand og være iført munnbind på dansegulvet, sier seg selv at blir vanskelig, sier daglig leder Bennet Yiu ved nattklubben Z i Drammen.

Derfor har de nå bestemt seg for å utsette gjenåpningen av nattklubben inntil videre, selv om de ikke vet hvordan de nye reglene vil bli håndhevet. Nattklubben har nå vært stengt siden midten av desember.

- Vi hadde gjort alt klart til åpning, men måtte isteden skrote alle planer. Nå belager vi oss på å måtte holde stengt ut februar. Nok en gang blir ansvaret lempet over på oss i coronapandemien, sier Yiu oppgitt.

Utvider åpningstidene på restauranten

Onsdag har tiden gått med til å planlegge hvordan de isteden skal greie å servere servere gjester i baren på restauranten Luca i 1. etasje i samme lokaler.

- Problemet er også her dette med meter og munnbind så fort folk reiser seg fra bordet, sier Yiu.

Nå vil de i påvente av å åpne nattklubben i etasjen over, utvide åpningstidene på restauranten til 03.00 i helga. Der har de en stor, nyåpnet bar som forhåpentligvis kan skjenke i tråd nye regler.

- Vi planlegger også å øke musikknivået litt etter matserveringen er ferdig for å skape den rette stemningen, sier Yiu.

- Tiden har ikke stått stille i dag, det er utrolig mye som skal forberedes. Men nå er det ihvertfall tilnærmet normal drift på restauranten, slår Yiu fast.

GJØR NY VRI: Bennet Yiu, daglig leder for nattklubben Z og restauranten Trattoria Luca, vil invitere til skjenking og god musikk utover natta - men ingen nattklubb og dansegulv.
GJØR NY VRI: Bennet Yiu, daglig leder for nattklubben Z og restauranten Trattoria Luca, vil invitere til skjenking og god musikk utover natta - men ingen nattklubb og dansegulv.
Powered by Labrador CMS