Kommunen med ny SMS-tabbe:
Oppfordret feil målgruppe å ta 3. dose

Drammen kommune har for andre gang på få dager sendt ut SMS som innebærer en vaksineanbefaling til personer som ikke skulle hatt det.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Tidligere denne uka tok kommunen selvkritikk på en tilsvarende hendelse. Men allerede fredag kveld skjedde det igjen:

En SMS til voksne under 45 år i Drammen kommune inneholdt følgende ordlyd: «Når det har gått 20 uker fra dose 2, BØR du bestille oppfriskingsdose av coronavaksine».

Oppfordringen var etterfulgt av lenke til vaksinebestilling.

FHI har foreløpig ikke anbefalt 3. dose til personer under 45 år, selv om alle over 18 år har muligheten til å ta den. Årsaken er at man ifølge FHI, foreløpig mangler sikker kunnskap om nytteverdien av en boosterdose til denne aldersgruppen, for personer som ikke befinner seg i risikogruppene.

DRM24 har fredag kveld mottatt flere henvendelser om saken etter at vi først omtalte hendelsen tidligere denne uka, hvor alle under 30 år ble anbefalt å ta booster-vaksine. Denne gangen var det aldersgruppen 30-44 år som ble offer for den samme feilen.

- Ingen intensjon om å ikke følge myndighetenes anbefalinger

Ifølge smittevernoverlege Einar Sagberg har det skjedd «en menneskelig feil».

- Her er det dessverre blitt brukt en feil mal som var beregnet for personer over 45 år til aldersgruppen 30-44 år. Dette blir korrigert med en ny melding igjen i kveld, uttaler Sagberg til DRM24.

Han presiserer at «kommunen har ingen interesse av eller intensjon om å gjøre noe annet enn det som er myndighetenes anbefalinger».

Ikke lenge etter DRM24 fikk tilbakemelding fra smittevernoverlegen, kom det en ny sms:

«Vi beklager at det nylig ble utsendt feil SMS - se bort fra den. Det som gjelder er følgende: Når det har gått 20 uker fra dose 2, kan du bestille oppfriskningsdose av koronavaksine hvis du ønsker det.»

Powered by Labrador CMS