Lier setter skoler og barnehager på grønt nivå

Gjør som Oslo og går tilbake til normal hverdag - men Drammen avventer.

Publisert

DRAMMEN: Fra mandag 31. januar går barnehager og grunnskoler i Lier over til grønt nivå.

På grønt tiltaksnivå kan barnehage- og skolehverdagen organiseres som normalt. Det er ikke behov for kohortinndeling for barna eller elevene, men det bør legges til rette for at ansatte kan holde avstand til andre ansatte.

- Mange må forvente å bli syke

Den nasjonale anbefalingen for barnehager og skoler er grønt nivå i trafikklysmodellen.

- I Lier har vi mange smittede, men få som er alvorlig syke. Både spesialisthelsetjenesten, fastleger og kommune har fremdeles mye å gjøre, men presset på tjenestene stiger ikke i takt med smittetallene. De sykeste blir det færre av selv om antallet smittede er høyt. Flere av tjenestene melder at situasjonen er bedre nå enn ved delta-toppen i desember, uttaler kommunen i en pressemelding.

- Vi har kommet til et punkt der vi må forvente at vi kommer til å bli smittet. Dette gjelder også i barnehager og skoler, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Annerledes situasjon

Omikronvarianten gir mildere symptomer enn Delta, og store deler av befolkningen er nå vaksinert og dermed godt beskyttet mot alvorlig sykdom.

- Barn har, selv om de er uvaksinert, svært liten risiko for å bli alvorlig syke. Situasjonen er derfor en annen enn tidligere i pandemien, da smitteverntiltakene i større grad enn i dag var innrettet for å unngå smittespredning, uttaler kommunen.

Drammen kommune har foreløpig ikke gitt noen signalier om å gå vekk fra gult nivå, som skolene har vært på siden skolestengingen før nyttår.

Powered by Labrador CMS