GÅR FOR FRISLIPP: Kommuneoverlege John David Johannessen.
GÅR FOR FRISLIPP: Kommuneoverlege John David Johannessen.

Mot full gjenåpning - også i Drammen:
- Ikke behov for egen forskrift

Helseminister Bent Høie har varslet kommunene om å være klare for nasjonal gjenåpning fredag. Drammen kommune kommer ikke til å innføre egne begrensninger.

Publisert Sist oppdatert

NORGE/DRAMMEN: Det opplyser kommuneoverlege John David Johannessen til DRM24 onsdag ettermiddag, etter at det ble kjent at helseministeren har varslet at det kan bli full gjenåpning fredag denne uken.

Ifølge VG har Høie i et brev varslet kommunene om at de må være forberedt på full gjenåpning fra 24. september. I brevet ber han kommuner som fortsatt trenger coronatiltak om å lage egne forskrifter, men Drammen skal nå ha besluttet at kommunen ikke trenger dette.

- Vi har fulgt nasjonale regler og retningslinjer siden i sommer, og har vurdert det slik nå at Drammen ikke har behov for ytterligere innstramminger eller en egen forskrift når gjenåpningen kommer. Nå er det også press på helsevesenet som legges til grunn, og vi har ikke noe urovekkende antall innlagte i Drammen, sier kommuneoverlegen til DRM24.


Det betyr at dersom det blir fullt frislipp denne uken, vil det også omfatte Drammen. Formannskapet i Drammen, som har vedtatt lokale forskrifter, har gjort dette på bakgrunn av anbefalinger fra kommunens beredskaps- og helseledelse.

Etter en oppsving i smittetrykket i Drammen på sensommeren, er antall smittede nå på vei ned igjen - både lokalt og nasjonalt.

De fleste regler vil opphøre

Regjeringen varslet forrige uke hva trinn fire, som kalles «en normal hverdag med økt beredskap», innebærer.

- Når vi vender tilbake til en normal hverdag, forsvinner de aller fleste nasjonale reglene. Meterkravet blir avviklet. Det samme blir restriksjonene knyttet til arrangementer og sammenkomster. Innslippsstopp og krav om bordplassering på serveringsstedene forsvinner. Vi må likevel fortsatt huske å holde hendene rene og holde oss hjemme når vi er syke, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie.

LES OGSÅ: Utsetter gjenåpning - men avslører lettelser

Powered by Labrador CMS