- Noen i køen er litt misfornøyde

- Når det er så stor pågang som det er nå, så vil det dannes kø. Så folk må belage seg på at det tar litt tid i køen og være tålmodige, uttaler teststasjon-sjefen i Drammen kommune.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Ifølge Drammen kommune er det testet rundt 4.000 innbyggere på tre dager på Sundland.

Det har, som tidligere omtalt, ført til køer i monster-klassen - og naturligvis dårlig stemning blant de som blir stående timesvis for å vente på å få en vattpinne opp i nesa.


- Vi opplever at noen folk er litt misfornøyde i køen ute, men her inne på teststasjonen er folk stort sett bare hyggelige og fornøyde, sier Liv Mikkelborg, avdelingsleder for prøvetakingstjenesten ved legevakten i Drammen kommune.

Hun har følgende henstilling:

- De ansatte jobber så effektivt de bare kan, men folk må belage seg på at de må stå i kø og være litt tålmodige, sier Mikkelborg.

Håp om bedring

Kommunen har fått hjelp av Aktiv veidrift for å organisere bilkøen ute enda bedre, i tillegg til at Sivilforsvaret fortsatt bistår både ute og inne på teststasjonen.

Mikkelborg har imidlertid en forventlig om at det blir noe mindre pågang etter at både karantenereglene og regelverket rundt PCR-testing nå endres, noe som fører til at færre trenger å teste seg med PCR-test.

Dersom man har tatt oppfriskingsdose og får positiv hurtigtest hjemme, trenger man ikke å ta en PCR-test.

Powered by Labrador CMS