Utsetter 2. vaksinedose for mange tusen drammensere

Om du fikk melding om utsettelse fra kommunen mandag, er du ikke alene. Beslutningen vil forsinke hele vaksinasjonsprogrammet betydelig.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Samtidig som FHI har opplyst at det kan bli aktuelt å fremskynde 2. vaksinedose for å unngå vaksine-svinn i kommuner med overdekning, har mange drammensere som har mottatt 1. dose, nå fått beskjed om at datoen for 2. dose vil bli utsatt.

Utsettelsen er omlag tre uker, i tråd med at myndighetene har besluttet at intervallet skal økes fra ni til tolv ukers mellomrom.

- Drammen kommune starter denne uken arbeidet med å oppdatere timebestillingene for å etterkomme dette. Alle vil få en ny SMS med tidspunkt for ny time, opplyser Drammen kommune.

Flere tusen trolig ikke fullvaksinerte før i november

Dersom du er blant de flere tusen drammensere som fortsatt ikke har takket ja til tilbud om vaksine denne uka, vil du tidligst kunne få 1. dose en gang i august.

Det betyr at du trolig ikke vil være fullvaksinert før tidligst i november, med full beskyttelse før desember.

Det innebærer at det kan bli både høst og vinter før Drammen har oppnådd maksimal beskyttelse med vaksinering av befolkningen, og vil være sårbare for nye utbrudd av muterte varianter.

På grunn av ulike arrangementer i Drammenshallen i høst som vil påvirke gjennomføringen av vaksineringen, vil ikke alle som får ny time få et tidsintervall på eksakt tolv uker, ifølge kommunen.

- Vi ber alle innbyggere om å tilstrebe å benytte seg av den timen de nå får. Om dette skulle vise seg å være umulig kan de ta kontakt med vaksinetelefonen for å få flyttet timen, men vi ber da om at man venter til inntil 14 dager før timen med å ringe. Dette fordi vi per i dag ikke vet om det kommer nye endringer av tidsintervallet i løpet av sommeren, sier Anette Solvang, koordinator for koronavaksinasjon.

LES OGSÅ: Nå blir det full vaksinestopp - siste frist denne uka

Powered by Labrador CMS