Viderefører gult nivå på alle skoler og barnehager i Drammen

- Fremstår ikke hensiktsmessig å redusere tiltaksnivået per nå, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Etter pressekonferansen torsdag kveld opphevet regjeringen kravene om trafikklysnivåer i skolene. Anbefalingen er i utgangspunktet grønt nivå.

Drammen kommune følger ikke den anbefalingen, og vil fortsette med gult nivå «inntil videre».

– I en situasjon hvor smitten er stigende og det fortsatt er et mål å flate ute smittetallene, fremstår det ikke som hensiktsmessig å redusere tiltaksnivået i barnehage og grunnskolen per nå, uttaler smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune i en pressemelding.

Noe senere fredag ettermiddag melder også Lier kommune at de viderefører gult nivå på skoler og barnehager, mens Øvre Eiker går over til grønt nivå for både skoler og barnehager.

Kommunen opplyser dette om nivåene:

Ved gult nivå i barnehagene utgjør hver avdeling en kohort og voksne og barn skal være i sin faste kohort hele dagen. For å drive smittevernforsvarlig på gult nivå vil alle barnehagene fortsette med redusert åpningstid, og har åpent 7,5 time hver dag.

Ved gult nivå i barnehager og skoler er målet at barn og ansatte har et begrenset antall nærkontakter og holder oversikt over disse.Gult nivå på skolene medfører stort sett normal undervisning, med noe mindre kontakt mellom klasser og klassetrinn. Det anbefales økt bruk av utetid og uteskole. Gult nivå medfører ingen begrensninger i fagene eller redusert undervisningstid. Enkelte skolefritidsordninger vil ha noe begrenset åpningstid for å drive smittevernforsvarlig.

Powered by Labrador CMS