MONTENEGRO: Et av flere steder det kan være billig å reise til i sommer.

De billigste landene å besøke akkurat nå

Med dagens økonomiske situasjon kan det være vanskelig å reise utenlands uten å sprenge budsjettet. Men det er fortsatt steder hvor reisende kan oppleve fantastisk kultur, deilig mat og imponerende severdigheter uten å betale for mye.

Publisert Sist oppdatert

REISE: Ticket har laget en liste over ti av de billigste landene å besøke i Europa.

Fra vakre strender i Montenegro, Polen, Albania og Bulgaria til vakre natur- og kulturopplevelser i Nord-Makedonia, Romania, Tsjekkia og Egypt, disse landene har alle noe unikt å tilby reisende. Men det er ikke bare strendene, naturen og kulturen som gjør dem attraktive for norske turister.

- I dagens økonomiske situasjon er det lett å nedprioritere tid til seg selv og behov for miljøforandring. Men du trenger ikke tenke på at det koster skjorta å få litt kvalitetstid med en ferie i utlandet, Det er mange steder som er billige å besøke og som har en utrolig variasjon i hva de har å tilby, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket.

Unngå dollar og euro

De høye drivstoffprisene har gjort flyreisene dyrere, og den svake kronen gjør at utgiftene på reisemålet også blir høyere. Men korte flyreiser innen Europa har ikke økt like mye i pris som lange flyreiser, og velger du å reise til et land som ikke bruker Euro eller Dollar som valuta, er ofte også hotell, mat og transport på reisemålet betydelig billigere for oss enn i mange andre land.

Dette betyr at reisende ikke trenger å betale for mye for det mest nødvendige og kan bruke mer penger på opplevelser og morsomme aktiviteter i stedet. Du kommer til å oppleve vakre strender, fantastisk kultur og severdigheter, og nyte det faktum at du ikke trenger å betale en formue for å gjøre det.

Dette er rimelige alternativer nå:

  • Polen har vakre strender og rimelige spa-opplevelser i Sopot. Landet har også en rik historie og kultur, fantastisk mat og drikke, samt mange vakre byer og landskap som gjør det til et perfekt reisemål for alle som ønsker å utforske og oppleve Europas mangfold
  • Bulgaria frister seg med populære sandstrender i Burgas og Varna, og er lett tilgjengelig med direkte charterfly – landet tilbyr også naturopplevelser, rik kultur og tradisjonell mat
  • Montenegro er Kroatias nabo og byr på de samme vakre strendene og turkisblått hav, samt fantastisk natur med dramatiske fjellandskap, en rik kultur og spennende historie.
  • Mellom Montenegro og Hellas finner du Albania som har en uutforsket skjønnhet med uberørte strender, vakre fjell og en fascinerende historie som strekker seg over flere århundrer.
  • Besøk Nord-Makedonia for å oppleve en rik kultur og historie, fantastisk mat og vakker natur, inkludert Ohridsjøen som står på UNESCOs verdensarvliste.
  • Serbia er et ideelt reisemål for de som ønsker å oppleve en blanding av tradisjon og modernitet, med spennende natteliv, godt bevart historie og gjestfrihet som er vanskelig å slå.
  • Besøk Romania for å utforske fjellkjeden Karpatene, Transylvania med sine vampyrslott, det legendariske Donaudeltaet og mye mer.
  • Antalyakysten i Tyrkia er et populært chartermål med sine endeløse sandstrender og krystallklart vann. Men det er mer å oppdage enn bare de vakre strendene – besøk vakre fossefall, utforsk gamle ruiner og bad i Pamukkales varme kilder.
  • Tsjekkia er kjent for sin vakre arkitektur, rike kultur og gode øl. Landet har også mange historiske steder og museer som gir besøkende et innblikk i landets rike historie og kultur.
Powered by Labrador CMS