Drammensbadet med «naken-kampanje»: - Vi bader i andres klesvask

At mange ikke følger reglene med dusjing er et stort problem. Nå skal renslighet stå i fokus hos Drammensbadet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammensbadet rullet tirsdag ut en «dusj naken»-kampanje på Facebook, hvor hensikten er fokus på renslighet og bevisstgjøre besøkende på viktigheten av å følge reglene.

Kampanjen med slagordet «Vask – Skyll – bad – skyll» skal vare hele desember og blir kommunisert til brukerne på en rekke språk. Derfor har Drammensbadet også laget en plakat hvor budskapet repeteres på mange ulike morsmål, og en figur ved navn «Reinert».

- Klor angriper bakterier og såperester. En ren kropp og rent hår får færre og svakere angrep – du blir renere når du forlater bassenget! Vi på Drammensbadet vil at alle våre gjester gjør det samme som Reinert, skriver Drammensbadet.

Daglig leder ved Drammensbadet Kristina Vinda uttaler til DRM24 at man bruker flere språk i kampanjen slik at flest mulig får med seg budskapet ettersom man «ikke bare har norsktalende gjester».

-  Vi på Drammensbadet har i tillegg egne fokusplakater med informasjon rundt dette tema som sitter godt opplyst rundt om i anlegget hele året, uttaler Vinda.

Slik ser kampanje-plakaten som Drammensbadet nå bruker, ut
Slik ser kampanje-plakaten som Drammensbadet nå bruker, ut

Stort problem, ifølge brukerne

Reaksjonene lot ikke vente på seg da Drammensbadet postet kampanjen på Facebook.

Og det er åpenbart at brukerne i all hovedsak mener at oppmerksomhet rundt temaet er nødvendig, og problemet stort.

Her er noen utdrag fra debatten:


- Det burde vært forbud å gå ned i bassengene med « store klær» , bukser og …. fordi vi bader i deres klesvask . Flere av dem vasker seg ikke før de går ned i vannet, .. dette er en av årsaker som flere slutter å bruke Drammensbadet, skriver en bruker.

- Det hadde vært fint om Drammensbadet hadde hatt litt mer kontroller av dette, og kunne sanksjonere brudd på reglene. I guttegarderoben er det knapt noen under 18 som dusjer naken, skriver en annen.

- Og allikevel, sist vi var der, var det flere i damegarderoben som gikk forbi dusjen, og flere som lot være å ta av badetøy når de dusjet og enda flere igjen som hadde helt tørt hår når de kom ut til bassenget, skriver en kvinne.

- Det er flere av de nye landsmenn / kvinner som ikke kler av seg i det hele tatt. Smører såpe utenpå tights og liknende. Her bør det kontrolleres fortløpende, skriver en kvinne.

- Fint om det følges opp i badstua også! Rene skjære tørkeskapet for badetøy og håndklær der inne…Håper virkelig dere får strammet opp. Slik det er i mange andre land!

Powered by Labrador CMS