HAR FÅTT ET OMDØMMEPROBLEM: Daglig leder Kristina Vinda (t.v.) og styreleder Wenche Grinderud erkjenner at de må gjenopprette tilliten hos brukerne av badet etter skandalene som har preget driften i år.
HAR FÅTT ET OMDØMMEPROBLEM: Daglig leder Kristina Vinda (t.v.) og styreleder Wenche Grinderud erkjenner at de må gjenopprette tilliten hos brukerne av badet etter skandalene som har preget driften i år.

Drammensbadet lover bot og bedring - og ingen forsinkelser til sommeren

Det har stormet rundt byens folkehelsetilbud nummer én de siste ukene. Kakerlakkene er borte for denne gang, men det er ingen nye renholdsrutiner. Nå må ledelsen orientere formannskapet om situasjonen og veien videre.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: DRM24 møter daglig leder Kristina Vinda og styreleder Wenche Grinderud etter et ekstraordinært styremøte forrige uke. En sak stod på agendaen: Kakerlakker og gjenåpning etter seks ukers nedstenging.

Mandag åpnet Drammensbadet for første gang siden slutten av september. Ifølge ledelsen og skadedyrfirmaet som har bekjempet de ubudne gjestene: Garantert kakerlakkfritt og skinnende rent.

- Per i dag er det ingen kakerlakker i Drammensbadet. Nå skal vi også ha en månedlig sjekk det første halvåret, før det blir undersøkt en gang i kvartalet, sier Grinderud.

Inkludert den nye serviceavtalen kommer prislappen for jobben skadedyrfirmaet Rentokil har gjort på mellom 150.000 og 200.000 kroner.

Ingen endring på renholdet

Utover avtalen om sjekk av nye kakerlakker er det imidlertid ikke innført tiltak om skjerping av renhold, som mange har klaget på.

- Foreløpig har vi vært veldig opptatt av å få situasjonen under kontroll med tanke på kakerlakker og få åpnet badet, og så vi må ta andre ting litt etter hvert. Jeg tenker det viktigste tiltaket vi har tatt nå er å være før var i forhold til kakerlakker, men skadedyrfirmaet er også veldig tydelige på at det at kakerlakkene dukket opp ikke hadde noe med renhold å gjøre. Jeg sier ikke at alt er så bra at det ikke kan bli bedre, men det som er viktig for oss å formidle er at vi følger de rådene vi får fra fagfolkene, sier Grinderud.

Hun legger til at man skal «ha fokus på at rutinene alltid skal være levende». Ifølge Vinda tar man klager seriøst og vurderer endringer dersom man ser at det er behov.

- Har det vært dårligere renhold på Drammensbadet de siste årene enn det har vært historisk?

- Vi tar selvkritikk på det vi kan ta selvkritikk på, og det visuelle inntrykket skal også være rent. Ved ekstrabesøk settere vi inn ekstra ressurser, og med tanke på rutiner går vi gjennom det årlig, sier Vinda.

- Vi har også fått henvendelser om fæl stank i garderobeanleggene, er det noe dere kjenner til?

- Det at kakerlakkene har vært i avløpet har skapt lukt, så det kan være en sammenheng. Det er noe vi har funnet ut av etter dette skjedde og er OBS på nå, sier Vinda.

HER VAR DE: Nede i slukene på herregarderoben florerte det av kakerlakker. Da DRM24 besøkte badet forrige uke var alle slukene åpne, men da var da ikke registrert nye tilfeller.
HER VAR DE: Nede i slukene på herregarderoben florerte det av kakerlakker. Da DRM24 besøkte badet forrige uke var alle slukene åpne, men da var da ikke registrert nye tilfeller.

Skal jobbe med tillit og tilbakemeldinger

Det er ingen tvil om at inntrykket Drammensbadet har hos folk flest har fått seg et realt skudd for baugen. Det er ledelsen nå oppmerksomme på og vil jobbe for å bygge opp igjen.

- Tillit er noe man opparbeider seg, så det som blir viktig for oss er å ivareta tryggheten og være sikre på det. Vi skal gjøre det vi kan for å bygge tillit og at folk igjen setter pris på det flotte anlegget vi har, sier Grinderud.

- Har dere noen konkret plan for  hvordan dere skal gjenopprette tillit og det gode inntrykket dere er avhengig av å ha?

- Vi skal nå begynne arbeidet med å rullere stragegiplanen vår, og dette vil bli en del av det arbeidet, sier Grinderud.

Ifølge styrelederen har man ikke vurdert å innhente en ekstern evaluering av driften og situasjonen som har oppstått, men ledelsen vil være tettere på prosessen dersom det bli aktuelt med tilsvarende tiltak som politikerne innførte i sommer etter de dyrekjøpte erfaringene man gjorde da.

- Og så har vi drøftet å jobbe mer systematisk med brukertilbakemeldinger, og få det inn i et system med tanke på utviklingen videre.

FELLER: Limfeller og gift har vært brukt i bekjempelsen.
FELLER: Limfeller og gift har vært brukt i bekjempelsen.

Lover tidlig utebad-åpning

Med tanke på alle skuffelsene som har vært de siste årene om sen åpning av utebadet, garanterer nå ledelsen at det slipper man neste år.

- Blir det nye forsinkelser og skuffelser med stengt utebad i juni når skoleferien nærmer seg?

- Nei, det blir ikke forsinket, slår Grinderud fast.

- Så der har dere kontroll på omstendighetene nå?

- Ja det har vi, fordi at det ble gjort en kjempejobb i fjor med helt nytt system, og der er det tekniske oppe og står, så jeg er helt sikker på at vi skal greie å åpne utebadet slik at folk opplever at det åpnes tidlig. Og vi skal holde ord på det. 

- Vi starter alltid i slutten av mars med det årlige vedlikeholdet, som er litt væravhengig. Men det tekniske anlegget er nå helt nytt. Planen er å åpne så tidlig som mulig. Det har aldri vært mål om å åpne 17. mai, men til juni, og senest når skoleferien starter, supplerer Vinda. 

Inn på teppet

Situasjonen rundt Drammensbadet har også ført til høylytt diskusjon blant politikerne i kommunestyret, og resultatet er at ordfører Kjell Arne Hermansen nå har bedt om en redegjørelse for situasjonen fra sommeren og frem til nå i førstkommende formannskapsmøte.

Så gjenstår det å se om orienteringen får videre politisk etterspill - eller om roen atter senker seg rundt Drammensbadet for denne gang.

ROLIGE UKER: Bassengene har for første gang i historien vært tomme i seks uker i strekk. Nå får bassengrensen mer å jobbe med igjen.
ROLIGE UKER: Bassengene har for første gang i historien vært tomme i seks uker i strekk. Nå får bassengrensen mer å jobbe med igjen.
Powered by Labrador CMS