Kraftige tiltak må til på ledelses-siden ved Drammensbadet

Publisert Sist oppdatert

KOMMENTAR: En «politisk og økonomisk skandale» var tittelen på min kommentar 16. oktober her i DRM24 om situasjonen ved Drammensbadet. Jeg brukte ordet SKANDALE med store bokstaver.

Etter den tiden er situasjonen bare blitt verre og verre, men ingen med ansvar synes å ta situasjonen på alvor. Etter min forrige kommentar har det ikke manglet på henvendelser om hvor dårlig renholdet har vært ved badet i flere år. Mange har forsøkt å si ifra, men melder om at det har vært umulig å få ledelsen ved Drammensbadet i tale. For meg er det nå tydelig at det også er en ledelseskrise ved Drammensbadet.

Uttalelsene fra lederen ved Drammensbadet her i DRM24 om at kritikken mot dårlig renhold bygger på synsing er mildt sagt oppsiktsvekkende og en ansvarsfraskrivelse som etter min mening diskvalifiserer henne fra å lede Drammensbadet fremover.

Hele Drammensbadets omdømme, og innbyggernes lyst til å oppsøke badet står jo for fall

At det er funnet over 1.500 kakerlakker på badet viser jo tydelig at det har vært noe galt med renholdet og driften av badet i lang tid. At oppblomstringen av kakerlakkene selvfølgelig blir enda større med økt besøk og derav enda dårligere tid og mulighet for renhold, bør en ikke være «rakettforsker» for å forstå.

Derfor var det ekstra pinlig 
å høre på Senterpartiets Simon Nordanger i Bestyret i Drammen tidligere i uken når han forsøkte å fleipe bort og harselere omkring funnet av kakerlakker og det dårlige renholdet på Drammensbadet. Det er ellers ikke første gang Nordanger gjør seg bemerket med sin arrogante og feilslåtte tone i sine innlegg i debatter i Bystyret. Han fikk da også sin rettmessige irettesettelse av ordfører Kjell Arne Hermansen for sine uttalelser, om kolleger i bystyret, i en annen sak i tirsdagens møte.

At det nye mindretallet i kommunestyret
, som i flertall sto bak det famøse vedtaket om gratis inngang for alle under 18 åre på badet i sommer, ikke tar situasjonen mer alvorlig enn å si at «vi tar med oss noen læringspunkter» er ikke overraskende. Mer bekymret blir jeg når den nye flertallsposisjonen ikke øyeblikkelig tar affære.

Hele Drammensbadets omdømme og innbyggernes lyst til å oppsøke badet står jo for fall. Hvem har lyst til å gå på et offentlig bad der kakerlakkene florerer, og renholdet er elendig. I tillegg har hele klassetrinn på barneskolene i Drammen mistet muligheten til svømmeundervisning i høst på grunn av stengingen av badet.

En ledelse som tydeligvis har lukket øynene for manglende renhold i lang tid og i flere år ikke har klart å åpne utebadet før langt ut på sommeren, har etter min mening mistet all troverdighet til å få orden på forholdene.

At de tidligere flertallspolitikernes famøse vedtak om frislipp på Drammensbadet i sommer skapte store problemer for driften ved badet og de ansatte, er ikke en god nok begrunnelse for å avfeie problemet med dårlig renhold på badet gjennom lang tid, slik ledelsen gjør her i DRM24.

Ettersom Drammensbadet er et kommunalt foretak, et KF med eget styre, er det først og fremst dette styret og deres leder som må ta affære. Dersom dette ikke blir gjort, må det nye flertallet i Drammen kommunestyre, som eier av Drammensbadet, øyeblikkelig bytte ut styret og gi den nye styrelederen beskjed om å sørge for å innsette en ledelse som har kompetanse til å drifte et så viktig anlegg. I tillegg må politikerne gi badet økonomiske ramme- og driftsbetingelser som er forsvarlige, forutsigbare og realistiske.

Det vanstyret vi opplever ved Drammensbadet nå kan ikke fortsette.

Powered by Labrador CMS