Drammensbadet herjes av tyverier og ungdomsgjenger

Har vært smekkfullt med kaostilstander og lange køer den siste uka etter at alle under 18 år kommer gratis inn.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som tidligere omtalt fikk unge i Drammen en uventet sommergave fra byens politikere i forrige ukes kommunestyre.

- Alle under 18 år slipper gratis inn i skoleferien, var beskjeden, etter at badet, som er et kommunalt foretak, den siste tiden har måtte tåle hard kritikk for sen åpning og høye billettpriser.

Og den første uka med skoleferie har badet fått merke pågangen som følge av gratistilbudet. Anlegget har tidvis vært helt fullt med inntakstopp og påfølgende lange køer utenfor.

I en statusoppdatering på Facebook onsdag så Drammensbadet seg nødt til å gå ut med en del informasjon og henstillinger til de besøkende som følge av slik situasjonen har utviklet seg.

- Det er stor pågang og mange som vil besøke oss. Vi har satt en maksgrense som vi følger nøye med på, skriver badet som ber publikum påregne kø.

Dårlig oppførsel fra ungdomsgjenger

Blant annet har det vært situasjoner knyttet til dårlig oppførsel og at en del besøkende ikke overholder regelen om at alle barn og unge som ikke kan svømme, må være i følge med en svømmedyktig voksen.

- Vi har ikke noen å miste, så sørg for at du og dine nærmeste kan svømme. Alle som ikke kan svømme, uansett alder, skal ha med en svømmedyktig voksen, skriver badet.

I tillegg omtaler Drammensbadet «ungdomsgjenger som ikke hører godt etter på våre regler».

- De får en advarsel og deretter må de forlate oss hvis de fortsetter med dårlig oppførsel.

Ikke kapasitet til å vaske

Som følge av den store pågangen har de ansatte heller ikke kapasitet til å følge normale vedlikeholdsrutiner da sikkerheten prioriteres i første rekke.

- Det vil ikke være mulig å holde anlegget strøkent til enhver tid. Anlegget rengjøres daglig og «vedlikeholdes» ila. dagen når det er mulig. Dette kan vi bli bedre på.... , skriver badet i det som nærmest fremstår som et hjertesukk.

Tyverier

Badet ber også besøkende «huske å låse inn alle eiendeler». Årsaken er en del rapporterte tyverier.

- Vi ser dessverre at flere gjester har blitt frastjålet sine sko/sneakers.

Det er forøvrig ikke første gang at barn har sluppet gratis inn i skoleferien, men trolig ikke i like stor skala. I 2019 fikk blant annet alle tredjeklassinger bosatt i Drammen bade gratis i skoleferien som en del av svømmeopplæringen i skolen.

Under sommeren frislipp er det ikke noe krav om hvor man er bosatt, og det er blant annet rapportert om turbusser med barn og unge fra andre steder på Østlandet som har kommet til Drammensbadet.

Powered by Labrador CMS