SENT UTE: Grønt vann i bassengene, her fra 16. juni i fjor.
SENT UTE: Grønt vann i bassengene, her fra 16. juni i fjor.

Ikke nå igjen, Drammensbadet!

KOMMENTAR: Den skandaløse sene åpningen er blitt en vane, og så lenge eierne, Drammen kommune, ikke interesserer seg for saken, og «lar humla suse», kommer vi nok også neste år til å oppleve det samme

Publisert Sist oppdatert

Reportasjen her i DRM24 om at utebadet på Marienlyst også i år ikke åpner før langt ut i juni viser at ledelsen ved badet ikke skjønner at de badende er deres kunder og at jo lengre de utsetter åpningen jo dårligere blir økonomien. For det er trolig økonomi det går på når det gjelder den sene åpningen.

Drammen ønsker på alle andre måter å sammenlikne seg med for eksempel Oslo, men når det gjelder det å få satt utebadet på Marienlyst i drift, er det visst ikke mulig for dagens ledelse å svare på hvorfor badene i Oslo allerede har vært åpne for publikum en god stund, mens de ansatte ved utebadet i Drammen fortsatt driver med forberedelsesarbeider til badesesongen.

Som DRM24 skriver er det ikke først gang utebadet på Marienlyst åpner senere enn alle andre bad, og mye senere enn det publikum forlanger. Den skandaløse sene åpningen er blitt en vane, og så lenge eierne, Drammen kommune, ikke interesserer seg for saken, og «lar humla suse», kommer vi nok også neste år til å oppleve det samme.

Det er ikke bare den sene åpningen av utebadet på Marienlyst som provoserer, også sommerprisene inne på Drammensbadet gjør at mange ikke har råd til å gå dit.

Hvordan kan politikerne i Drammen kommune sitte og se på at prisen for å bade på Drammensbadet for en familie med to voksen og to barn i helgene i sommer vil være på 550 korner, mens den samme billetten i Oslo er 200 kroner billigere

Med sterk økning i både generell fattigdom og barnefattigdom i Drammen, skulle vi tro at begge badene på Marienlyst i Drammen skulle kunne være to arenaer til glede og hygge for alle dem som ikke har flust med penger, og som trolig må tilbringe sommeren hjemme i Drammen uten mulighet til annen ferie.


Hvordan kan politikerne i Drammen kommune sitte og se på at prisen for å bade på Drammensbadet for en familie med to voksen og to barn i helgene i sommer vil være på 550 korner, mens den samme billetten i Oslo er 200 kroner billigere. I tillegg kan en voksen i Oslo ta med seg tre barn til det kommunalt eide Frognerbadet for 160 kroner.

Drammenbadet er i dag organisert som et kommunalt foretak eid av Drammen kommune, og det er dermed kommunen som setter de økonomiske rammene for badet.

Politikerne i formannskapet og i bystyret skal allerede 13. og 14. juni diskutere hvordan badet skal organiseres fremover. Alternativet til fortsatt å ha badet som et kommunalt foretak er å ta driften av badet inn i kommunens basisorganisasjon som det heter på politikerspråket.

Jeg skjønner at politikerne også er opptatt av organisasjonsformen, men for de badende er det knekkende likegyldig. Dersom politikerne i Drammen virkelig ønsker å gjøre noe med den økende fattigdommen i byen, kan et lite men viktig skritt være å sørge for at de som virkelig trenger et avbrekk i en elles slitsom hverdag får anledning til å boltre seg litt i bassenger og vannsklier på Drammenbadet for en rimelig pris.

Powered by Labrador CMS