UTEBADET: Dette får drammenserne ikke nyte godt av før skoleferien.
UTEBADET: Dette får drammenserne ikke nyte godt av før skoleferien.

Drammensbadet: - Satser på åpning denne dagen

Drammensbadet må nok en gang tåle hard kritikk fra brukerne for å holde utebadet stengt i det flotte sommerværet. Men nå er det lys i enden av tunnelen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er stort engasjement og hagler med kritikk om sen åpning av utebadet i kommentarfeltene til Drammensbadet på Facebook:

- Dette er helt idiotisk sent! Hvorfor vente til "solen snur" før dere klarer å åpne ute? Dere vet vel ila. vinteren hva som må gjøres. Dette virker kun som om dårlig planlegging.

- Dere bør ha som mål å åpne ute i midten av mai, seinest 01.06. Det er jo da folk ønsker å dra på utebadet og, når temperaturen i sjø og tjern fremdeles er for kald, det er jo da dere vil tjene på dette!

- Det gjentar seg hvert år. For sen oppstart på reparasjoner og klargjøring. Målet burde jo være å ha alt teknisk klart til 20. mai slik at man kan fylle og tune vannkvalitet til 1. juni hvis været ser bra ut?

- Husker Gamle Marienlyst bad normalt åpnet 1. helga i mai og stengte 1. eller 2. helga i september laang fin sommerdel på utebadet Endringen på dette kom vel med nye Drammensbadet.

- Når sommeren er så kort i Norge, er det veldig teit å bruke halvparten av det på forberedelser.

- Hvorfor klarer utebad i Oslo åpne 18. mai og ikke dere?

- Helt utrolig. Det samme skjer hvert eneste år. Det må da kunne planlegges litt mer på forhånd. Andre byer har åpnet utebad for lenge siden.

Forberedelser og vedlikehold

Og i år som alle andre år er det forberedelser og vedlikehold som får skylda.

- Det er fantastisk at så mange spør oss om åpningsdato for utebadet, det er fullt forståelig med ukens varmebølge, skriver Drammensbadet i en statusoppdatering.

Men - bassengene er fyllt, nå er det den berømte innkjøringsperioden man venter på inntil vannet «setter» seg og får klar, fin farge.

- Bassengene er fylt opp, sirkulasjonen er satt igang i det helt nye renseanlegget, og det ser ut å fungere greit. Små justeringer må fortsatt til, dette jobber de på teknisk med i disse dager, skriver Drammensbadet videre.

Og:

- Vi forventer åpning av utebadet innen 16. juni. Eksakt dato vet vi etter helgen.

Som kjent er det varslet temperaturer over 30 grader så godt som hele neste uke, så da er det nok flere som kan tenke seg en dukkert også før fredag.

- Vi må vi ha litt tålmodighet i cirka en uke slik at vannet kan få satt seg, det er uvisst eksakt hvor mange dager det tar. Det er viktig at alle verdier er riktige og at vannet er mer innbydende enn dagens grønnfarge. Når verdier er på topp og vannet blitt blått åpner vi, uttaler Drammensbadet.

GRØNT: Slik så det ut på Drammensbadet torsdag.
GRØNT: Slik så det ut på Drammensbadet torsdag.
Powered by Labrador CMS