THE SOUND OF FREEDOM: CIA-agenten Tim Billard er villig til å ofre livet sitt for å redde barn som er blitt kidnappet til bruk i sex-industrien. «Et barn kan du selge fem til ti ganger for dagen», er motivasjonen for bakmennene.
THE SOUND OF FREEDOM: CIA-agenten Tim Billard er villig til å ofre livet sitt for å redde barn som er blitt kidnappet til bruk i sex-industrien. «Et barn kan du selge fem til ti ganger for dagen», er motivasjonen for bakmennene.

Ukens kinopremierer: Kan et filmtema bli verre?

Publisert Sist oppdatert

FILM: Denne filmen handler om den verdensomspennende bransjen: å stjele barn, og bruke dem i prostitusjon. Vi får høre at denne bransjen i dag er større enn den illegale våpenhandelen. Den er større enn narkotikabransjen. For – som det blir sagt: et våpen kan du selge én gang. En dose narkotika kan du selge én gang. Et lite barn? Kan du selge fem til ti ganger for dagen.

Og til tross for det uutholdelige temaet har filmen bare fått tolv års aldersgrense. Det er fordi det ikke vises noen overgrep. Isteden møter vi CIA-agenten Tim Billard som kommer opp i en sak om omfattende salg av barn til sex-trafficing. Og han er villig til å ofre livet sitt for å få barn hjem igjen til sine foreldre.

Filmen er basert på en helt ekte person og en ekte historie.

Lengsel etter nåtid: Selvopplevd krigshistorie fra Norge

Regissør Knut Erik Jensen er 83 år. Han er fra Honningsvåg, opplevde tyskernes «Brente jords taktikk». I hjembyen hans var det bare kirken som sto igjen da alt var over. Opplevelsene som barn har vært med i alle hans filmer.

Lengsel etter nåtid er en spillefilm sentrert rundt en kvinne som blir drevet på flukt, sammen med resten av befolkningen i landsdelen. Hun prøver å finne fred og frihet midt i galskapen.

Mavka - skogens sjel: Storslått barnefilm fra Ukraina

Den unge skogsånden Mavka er blitt valgt som skogens nye vokter. Hennes oppgave er å beskytte skogen mot alle farer som truer, men aller mest mot de fæle menneskene. Men så skjer det noe som rusker opp i harmonien: Mavka forelsker seg – i et menneske, musikeren Lukas! Hva i all verden kommer til å skje da?

Anmeldelsene på Rotten Tomatoes er fabelaktige: «En elskelig kjærlighetshistorie som forbinder det beste av moderne animasjon, med klassiske elementer fra Ukrainsk mytologi».

Filmen har fått seks års aldersgrense, fremfor åpen for alle – den er full av humor og lys stemning, men har også enkelte mørke scener med kamphandlinger som kan virke skremmende på de aller minste. Derfor seks år.

Past lives: Oscar-favoritt

Filmen er en blanding av amerikansk og koreansk, og omtales som et nydelig drama som omhandler skjebnen, kjærligheten og alle valgene som livene våre er fulle av.

To koreanske barn er bestevenner, men blir revet bort fra hverandre når den enes familie flytter til USA. Tyve år senere treffer de hverandre igjen – i New York.

Filmen har fått 98% på Rotten Tomatoes, og alle de norske er enige: «En sikker Oscar-vinner, en suveren debut – en av årets aller beste filmer».

Powered by Labrador CMS