En helt nyskapende animasjonsfilm for barn – et ekte mord-mysterium, med detektiv edderkopp Sun i hovedrollen.

Ukens kinopremierer

Publisert Sist oppdatert

Detektiv edderkopp: Ellevilt mord-mysterium for barn

Det er ikke ofte en animasjonsfilm for barn rett og slett handler om et mord – og en mord-etterforskning. Men det gjør det her.

På et fly hvor passasjerene er et utall ulike varianter av insekt-arten, blir en av dem brutalt myrdet rett etter avgang. Om bord er også den berømte detektiven Inspektør Sun – som er en edderkopp. Og han har lest alle de klassiske bøkene om hvordan en ekte inspektør skal løse mord-mysterier. Mye spennende skjer underveis i etterforskningen, og når det kommer til finalen, samler han alle de mistenkte i samme rom for å avsløre den overraskende løsningen.

Filmen har enkelte dramatiske scener og noen nifse figurer, og får derfor 6 års aldersgrense.

Et enkelt liv: Humoristisk om å leve et godt liv

Dette er en fransk film om de aller viktigste spørsmålene i livet, ikledd humor og varme. Vincent er en mann i sin beste alder, han stor suksess i forretningslivet – han er på topp i alt. Men når han får spørsmålet om han er lykkelig, får han et angstanfall.

En dag bryter bilen hans sammen på en fjellvei. Pierre, som har trukket seg tilbake fra sivilisasjonen og lever i pakt med naturen, er den som hjelper ham - med mer enn bare bilen. De to blir godt kjent, og filmen blir en samtale om hva som utgjør det gode livet, hvordan vi skal leve for å være helt sikker på at vi lever det livet vi ønsker.

Tundraens voktere: Samisk kjærlighetshistorie

Denne samiske filmen hadde premiere på Toronto International Film Festival i september, og fikk strålende mottakelse.

Lena har bodd i Oslo i mange år med sin sønn, og så flytter hun hjem igjen til Sapmi. Her forelsker hun seg i reindriftssamen Mahtte. Moren hans motsetter seg forholdet deres, og begynner å lage skikkelig problemer for dem. Lena må grave dypt i seg selv og sin egen historie for å finne ut om forholdet deres har livets rett. Filmen har blitt omtalt som en intens kjærlighetshistorie.

The beekeeper: Skikkelig Vår helt-action-thriller

Jason Stratham spiller den action-helten mange kunne drømt om å ha på sin side når det virkelig trengs på et tidspunkt i livet: Når man blir svindlet trill rundt. Adam er den som går til byn med den største gønneren når snille gamle damer har blitt lurt og svindlet av skikkelig ekle sleipinger.

Adam er en pensjonert actionhelt fra den hemmelige organisasjonen the Beekeepers. I sin pensjonist-tilværelse blir han birøkter og lever et harmonisk liv. Han blir kjent med en eldre kvinnelig nabo, som viser ham en varme han aldri har opplevd før.

Adam får vite at hun har blitt svindlet trill rundt og har mistet alle sparepengene sine, med tragiske konsekvenser. Adam vil prøve å rette en urett, og oppdager at det er ikke noen vanlige små-svindlere som står bak denne svindelen. Her er det en gigantisk organisasjon som har forgreninger vidt og bredt – til langt opp i den politiske eliten. Adam får det travelt, og det blir mye skyt og pang. Og vi kan ikke annet enn å heie på helten og håpe at han lykkes i sin enmanns krig mot en overveldende og usympatisk fiende.

Jeremy Irons spiller selveste skurkesjefen, og med en topp skuespiller på laget kan bare dét være et signal om at dette er en film med kvaliteter. Filmen har fått 92% score av publikum på Rotten Tomatoes.

Powered by Labrador CMS