Ford med helelektrisk varebilkonsept med 2000 hestekrefter

Med fire elektriske motorer som leverer rundt 2000 HK og en akselerasjon fra 0 - 100 km/t på under 2 sekunder, er Ford Pro Electric SuperVan, en bil som virkelig vil bli lagt merke til.

Publisert

BIL OG MOTOR: Det ekstreme varebilkonseptet fikk sin globale premiere på Goodwood Festival of Speed i Storbritannia.

Med Ford Pro Electric SuperVan har de utviklet en varebil som fullt utnytter potensialet i en elektrisk drivlinje og oppnår ytelser langt over det en varebil fra Ford har hatt noensinne. Den understreker også at Ford har forpliktet seg til en helelektrisk fremtid.

Skrur E-Transit Custom opp til 11

Ford Pro Electric SuperVan er en unik konseptbil hvor designteamet til Ford har fått frie tøyler til å utvikle et racing nyttekjøretøy som umiddelbart griper oppmerksomheten og reflekterer de ekstreme ytelsene den kan levere.

De fire elektriske motorene, et væskeavkjølt 50 kWh-batteri og et skreddersydd kontrollsystem, produserer tilsammen rundt 2000 HK som tar SuperVan fra 0 - 100 km/t på under 2 sekunder.

Bruker samme tilkoblede teknologi som toppmoderne racerbiler

Med 24/7-tilkoblingen det ekstreme varebilkonseptet har, får føreren konstant sanntidsinformasjon – noe som muliggjør fjernstyring av bilens oppsett og optimalisering av ytelsen. SuperVan kommer også med flere kjøremodus og en bremseteknologi som regenerer, slik som også Fords helelektriske modeller leveres med i dag.

Det oppsiktsvekkende helelektriske konseptet ble utviklet i hemmelighet i Østerrike – i et samarbeid mellom Ford Performance, Ford Design og STARD, en Østerisk spesialist på elektrifiserte racingbiler.

– Med 2000 helelektriske HK leverer SuperVan begeistring uten sidestykke. Stylingen – som er inspirert av nye E-Transit Custom - er også oppsiktsvekkende. SuperVan kan, akkurat som en topp moderne racingbil, også bruke sanntidsdata til hele tiden å optimalisere ytelsen. Dette handler ikke bare om hestekrefter, sier global director i Ford Performance, Mark Rushbrook.

Rik historisk arv for utvikling av SuperVans

Den første SuperVan som Ford produserte kom i 1971. Den gangen brukte de en midtstilt motor fra Le Mans-vinneren Ford GT40 for å utvikle Transit Mk1. Deretter kom SuperVan 2 med en 590 HK V8 Cosworth-motor og glassfiberkarosseri. Senere kom også en SuperVan 3 – med en 650 HK Cosworth HB-motor som den delte med flere av datidens Formel 1 biler.

– For oss i Ford Pro handler alt om å øke produktiviteten til kundene våre. Derfor utviklet vi en helt ny helelektrisk SuperVan – for å vise det fulle potensiale som ligger i elektriske biler som er tilkoblet 24/7. Dette utrolige konseptet tar den avanserte teknologien og det distinktive utseendet fra E-Transit Custom til et helt nytt nivå, og er et fartsfylt bevis på kraften i Ford Pro sitt økosystem av tilkoblede tjenester, sier general manager for Ford Pro Europa, Hans Schep.

Optimalisert for ytelse

Den væskeavkjølte batteripakken, som er plassert slik at den bidrar til optimal vektdistribusjon og et lavt tyngdepunkt, kan full-lades på rundt 45 minutter fra en standard hurtiglader. Den firehjulsdrevne bilen gjør unna 0-100 km/t på under 2 sekunder. Det er ikke bare den klart raskeste SuperVan, det er også den med klart lavest utslipp.

Fra det dramatiske designet på fronten til sideskjørtene og bakdiffusoren er også SuperVan på alle måter en racinginspirert varebil, mens det oppsiktsvekkende designet på bilens bakpart maksimerer marktrykket og gir SuperVan bedre veigrep.

På den store berøringskjermen i kupeen kan føreren velge mellom fem forskjellige kjøremodus: Road («normal» kjøring), Track (tilpasset bane og slicksdekk), Drag (maksimal akselerasjon til drag racing) Drift (for spektakulær drifting) og Rally (for optimalt grep og ytelse på asfalt og grusvei med spesialdekk).

Ford Pro Electric SuperVan kommer også med funksjoner som «launch control», «traction control» og tre forskjellige innstillinger for regenerering av bremsekraften for å lade batteriet. Den har også en E-Boost knapp som gir maksimalt med krefter, dreiemoment og fart.

Et lynraskt vitenskapelig prosjekt for å flytte grenser

I tillegg til å demonstrere Fords avanserte teknologi for elektriske biler og tilkoblet teknologi, er Fords avanserte varebilkonsept også et lynraskt vitenskapelig prosjekt.

De forskjellige krevende kjøre-scenarioene og det kompromissløse designkonseptet muliggjort av en elektrisk drivlinje – som gjør det mulig for Fords ingeniører å flytte grenser når de utvikler nye helelektriske og tilkoblede drivlinjer.

Det kan forbedre selskapets racerbiler, vanlige produksjonsmodeller, software og tjenester.

Powered by Labrador CMS