Elevrådsleder Selma Austdal-Guneriussen og rektor ved Eiker VGS, Jan Helge Russnes er fornøyd med at kantina kunne åpnes igjen i dag og at elevene har skjønt poenget med stengingen.

Fornøyde elever på Eiker VGS fikk kantina tilbake

Nærmere 130 elever startet dagen med gratis frokost i kantina tirsdag. Det var nemlig mulig igjen etter at rektor Jan Helge Russnes stengte den for en uke siden på grunn av dårlig oppførsel fra enkelte elever. Men i dag var det bare god stemning, skal vi tro elevrådslederen.

Publisert Sist oppdatert

HOKKSUND: Det var onsdag i forrige uke det ble kjent at rektor ved Eiker Videregående skole hadde gått til det drastiske skrittet å stenge hele skolekantina for elevene. Blikking, utfrysing, egne plasser for de kule i kantina samt mobbing og uthenging på sosiale medier, var bakgrunnen.

Etter to samlinger med hele skolen i gymsalen samt samtaler med elevrådet, ble kantina åpnet igjen i dag tidlig. Ifølge elevrådsleder Selma Austdal-Guneriussen, har elevene nå forstått hva som forventes av dem når det gjelder oppførsel, skriver Eikernytt.no.

Også rektor Jan Helge Russnes er fornøyd med utviklingen den siste uka og glad for at de kunne åpne kantina igjen i dag.

– Vi har tatt tak i et problem vi har sett utvikle seg over en tid. Vi har et godt miljø på skolen og det skal vi fortsatt ha. Elevene skal ikke bare lære fag her, de skal lære å oppføre seg også, sier Russnes.

Kantina er skolens sosiale samlingspunkt. Her har det vært tilløp til det som kalles «blikking», utfrysing og mobbing. Tirsdag for én uke siden ble den derfor stengt.

Regler

Det er nå laget regler for oppførsel i samråd med elevrådet. Leder, Selma Austdal-Guneriussen, er fornøyd med at de nå har tatt tak i problemene, som etter hennes mening henger sammen med russen og de som skal være på russebusser.

Ifølge rektoren dannes det grupper allerede i 10. klasse på ungdomsskolene hvor det planlegges for busser. Mange foreldre har tatt til motmæle mot dette, men Eiker VGS kan ikke nekte noen å delta eller danne bussgrupper selv om skolen helst ser at det ikke forekommer.

– Det virker som om de på buss ser på seg selv som bedre enn alle andre og oppfører seg deretter, sier Selma, men understreker at det ikke er årets russekull som har vært det største problemet.

Fornøyd rektor og elever i (f.v.) Benaz Hekmat Suleiman, Kulthum Maridady og elevrådsleder Selma Austdal-Guneriussen. Benaz og Kulthum går i andre klasse og liker seg godt på Eiker. De mener det var viktig å si ifra.

Oppslag om narkotikabruk

Den siste uka har det vært noen oppslag om bruk av kokain i Øvre Eiker og på Eiker VGS spesielt. Som kjent har både rektor og kommunen tilbakevist at dette er et stort problem, og får støtte av elevrådet.

– Hvis undersøkelser viser at narkotikabruk er et problem i Eiker-bygdene, er det andre som må ta tak i det. Vi har ikke merket noe her på skolen og har heller ikke registrert elever med adferdsendringer som skulle tilsi bruk av narkotika, sier rektoren, som får støtte av elevrådslederen.

Eiker VGS har i dag 520 elever fra hele drammensdistriktet, Modum og Kongsberg i tillegg til Øvre og gamle Nedre Eiker. Russnes mener derfor at det er her de må lete etter problemer med narkotikabruken.

Rektor Jan Helge Russnes sier skole har nulltoleranse for mobbing og dårlig oppførsel og vil slå hardt ned på det om ikke forholdene bedrer seg etter denne runden.
Powered by Labrador CMS