Gir Vinmonopolet grønt lys for etablering på Union

Senterpartiet snudde og sikret flertall for flytting fra Globusgården til Grønland.

Publisert Sist oppdatert

STRØMSØ: Det ble klart etter at debatten igjen ble ført på nytt for og mot flytting av Vinmonopolet i tirsdagens kommunestyremøte.

Parkeringsmuligheter og trafikkavviklingen har vært blant stridens kjerne, men til tross for at det ikke foreligger noen nye trafikkanalyse slik politikerne i fjor ga tilbakemelding om til Vinmonopolet, var det heller ikke nødvendig for å endre utfallet med et nytt flertall i salen.

Venstre på sin side var mest opptatt av at Vinmonopolet måtte bestå på Strømsø som en trafikkdriver av folk og fe til nærområdet som et kriminalitetsforebyggende tiltak, og fikk med seg MDG og SV på forslag om å avslå Vinmonopolets søknad.

Det fikk imidlertid ingen flere stemmer, og dermed avgjorde flertallet, nå med Senterpartiet på laget, at rådmannens snart en år gamle innstilling i saken, som i fjor fikk stemmene fra dagens posisjonspartier, nå ble vedtatt med grønt lys om flytting til Union Brygge i lokalene til Meny.

En flytting innebærer dessuten også at Vinmonopolet vil opprettholde et såkalt kategori seks-pol i Drammen.

Et tilleggsforslag om at Vinmonopolet blir bedt om å utrede Vinmonopol også på Konnerud og i Mjøndalen ble også vedtatt.

Powered by Labrador CMS