Google-bilen på tokt i drammensområdet

Samler nye bilder til «Streetview»-funksjonen i Google Maps.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Bilen er i det siste observert flere steder på Konnerud.

De lett gjenkjenbare doningene med store 360 graders kamerastativer på taket er til enhver tid i aksjon rundt omkring i verden, og med noen års mellomrom er de ofte tilbake for oppdaterte bilder av offentlige veier og områder.

Mesteparten av Norge er fra før inne i streetview-funksjonen, inkludert Drammen, men etter hva DRM24 erfarer er det over 10 år gamle bilder fra en del steder i drammensområdet.

Dette er antagelig noe av årsaken til at bilen nå er rundt for å sørge for å oppdatere funksjonen i det som er verdens mest omfattende karttjeneste.

I BOLIGOMRÅDER: Her fra Sørskogen på Konnerud.

Ansikter på personer og registreringsnummer på biler som blir fanget opp av kameraene skal automatisk sensureres i form av «blurring» av bildene.

Det har tidvis vært sporadiske medieomtaler med diverse bisarre episoder som tilfeldigvis er fanget opp av Googles kamerabiler, inkludert mistanke om drap, sex og mye annet rart.

Google har ikke vært tilgjengelig for kommentar i sakens anledning.

GAMMELT: Den gamle rundkjøringen i Bjørnstjerne Bjørnsons gate og Tamburgata ligger fortsatt ute.
GAMMELT: Den gamle rundkjøringen i Bjørnstjerne Bjørnsons gate og Tamburgata ligger fortsatt ute.
NYTT: Nye bilder av Strømsø er kun et par uker gamle, men de gamle bildene over ligger fortsatt også ute så det er en god miks av nytt og gammelt.
Powered by Labrador CMS