En lykkelig og takknemlig prisvinner, Hege Eiklid, her med tre-enigheten bak prisen: Rotary Drammen, ved president Ingun Gjerde (t.v), Lisbeth Torkhildsen fra Næringsforeningen og Kristin Ørmen Johansen fra Universitetet Sør-Øst.
En lykkelig og takknemlig prisvinner, Hege Eiklid, her med tre-enigheten bak prisen: Rotary Drammen, ved president Ingun Gjerde (t.v), Lisbeth Torkhildsen fra Næringsforeningen og Kristin Ørmen Johansen fra Universitetet Sør-Øst.

Grønn Gründer-prisen 2023: Vinneren får hundreåringer til å trene

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det var en strålende glad gründer i Innocom, Hege Eiklid, som ble utropt til vinner av årets Grønn Gründer-pris på årets Bærekraftkonferanse.

– Jeg har aldri tenkt tanken at jeg kom til å vinne noen pris for det vi gjør og det vi har laget, sier en takknemlig prisvinner.

Grønn Gründer-prisen deles ut for fjerde gang i år, og temaet i 2023 har vært bærekraft innenfor helse, basert på FNs bærekraftmål nr. 3: å sikre og fremme god helse for alle.

Hege Eiklid og Innocom har utviklet et videobasert treningsprogram som kan få eldre mennesker til å trene hjemmefra. Programmet heter Berntsen Beinlaus og juryen skriver at det er et hjelpemiddel som avlaster kommunens helsepersonell, og gjør brukerne sterkere og tryggere. Eldre kan komme seg raskere etter sykdom eller fallulykker, og dermed få mulighet til å kunne bo hjemme lengre.

- Eldrebølgen vil gjøre at kommunene aldri vil ha kapasitet nok til å gi tilstrekkelig tilbud og hjelp til aktivisering og fysioterapi til alle eldre som trenger det. Med Berntsen kan de – med litt hjelp fra fysioterapeut - komme i gang igjen, på egen hånd, sier Eiklid.

- Hva betyr denne prisen for deg?

- Det er en utrolig stor anerkjennelse av det vi gjør, og det er helt spesielt å oppleve at andre peker ut tjenesten vår som viktig og fremtidsrettet. Jeg har aldri tenkt at jeg fortjener noen pris - jeg får min belønning hver gang vi får en positiv tilbakemelding. Som når vi får høre at en hundreåring har begynt å trene. Og når vi får melding om at eldre som er helt uten dataerfaring, har tatt skrittet til å komme i gang med trening med vår teknologi, sier gründeren beskjedent, og tilføyer:

- Men jeg begynte å skjønne at vi hadde vunnet, da juryens begrunnelse ble lest opp – før de sa navnet vårt. Da ble jeg veldig glad, og vil gjerne takke juryen og alle som har deltatt der, sier årets prisvinner.

Initiativtaker Rotary

Det er Drammen Rotary som kom opp med ideen til Grønn Gründer-prisen, som ble delt ut for første gang i 2018. Juryen har denne gangen ønsket å hedre gründere som står bak teknologiske nyvinninger som bidrar til å fremme folkehelsen. President i Drammen Rotary, Ingun Gjerde, sier at hun er både glad og stolt over å få dele ut prisen.

- Dette er resultatet av et godt samarbeid mellom Rotary, Universitetet Sør-Øst og Næringsforeningen, mens selve prisen på 30.000 kroner kommer fra medlemmene i Drammen Rotary, forteller hun og fortsetter:

- Rotary er en organisasjon som ønsker å bidra aktivt til samfunnsnyttige prosjekter, og Grønn Gründer er et godt eksempel på et lokalt initiativ. Selv om vi i år spisset temaet til å gjelde innovasjon innenfor ett bestemt område, som var helse, har vi fått mange gode kandidater å velge blant. Så det har vært en stor og viktig jobb å skulle velge ut vinneren. Vi er veldig glade for det samarbeidet vi har hatt med Universitetet Sør-Øst og Næringsforeningen, og at juryen har landet på en så spennende og verdig vinner, sier Rotary-president Gjerde.

Hva er Rotary?

Vi henter en beskrivelse fra klubben i Drammen: Rotary er en internasjonal, idealistisk, yrkesbasert organisasjon for mennesker som ønsker å bidra til et bedre samfunn, gjennom prosjekter og engasjement, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Powered by Labrador CMS