Utflyttet bergenser og innflytter på Konnerud, gründer Marie Therese Haukeland, fikk fullt utbytte av å delta på sitt aller første møte i Næringsforeningen.

På første møte i Næringsforeningen: - En god dag for en innflytter!

Firebarnsmoren har flyttet med hele familien fra Bergen til Konnerud - og angrer ikke et sekund.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Blant de 130 deltakerne på Bærekraftkonferansen hører vi klingende bergensk i en av pausene, og blir nysgjerrig. Navneskiltet rundt halsen viser Marie Therese Haukeland fra Move-It, og hun har en helt spesiell historie som bakgrunn for at hun havnet nettopp i Drammen.

- Det er aller første gangen jeg er på møte i foreningen, men jeg er jammen glad jeg gikk, sier hun.

 - Jeg var litt nervøs på forhånd, for jeg kjente jo ingen her. Men det har gått utrolig fint. Det er gode pauser så folk får mulighet til å bli kjent med hverandre, og det virker som det er lett å komme i snakk med folk. Og sånn er jo inntrykket mitt av Drammen også, sier Marie Therese.

Firebarnsmoren har flyttet med hele familien til Konnerud:

- Jeg har tvillinger på 13 år, og en av dem, og femtenåringen, driver med sprangridning. Drammen er et nasjonalt knutepunkt når det gjelder sprangridning, så da tok vi en beslutning for ca. et år siden, rykket opp røttene og kjøpte Garås hestesenter på Konnerud.

Forskjeller øst - vest

Marie Therese er også gründer, og med mangeårig bakgrunn fra byggebransjen i Bergen, har hun startet bedriften Move-It, som utvikler flyttbare vegger for privat- og fritidsboliger. Tanken er at veggene skal gjøre at en enkelt kan få et nytt rom der en har behov for det. Og endre tilbake om behovet ikke er der lengre.

- Når en kommer til en ny by med et firma i startfasen så må man ut der for å knytte kontakter, og nettverksbygging er det viktigste man gjør. Derfor er jeg veldig glad for at jeg meldte meg inn i Næringsforeningen. Det er også viktig for meg å lære, og for eksempel oppdage forskjeller mellom Østlandet og Vestlandet. De er det noen av, sier Marie Therese.

- Hvilke har du oppdaget allerede?

- Jeg tenker særlig på samarbeidet mellom næringslivet og kommunen – der mener jeg Drammen er langt flinkere enn Bergen. Drammen hadde ord på seg for å være Norges største veikryss, men har skapt en utrolig positiv byutvikling, i et tett samarbeid. Det er jo dét som skaper en god by.

Et godt sykehus

Hvordan frøet til å gjøre Drammen til sin nye by ble plantet, skjedde for mange år siden.

- Det hadde seg sånn at vi var på Geilo, da tvillingene var fem måneder gamle. Gutten ble syk, og de sendte oss til Drammen sykehus. Der ble vi en hel uke. Da skjedde det to ting – det første var at han fikk utrolig god behandling på sykehuset, og ble helt frisk igjen. Det andre var at vi fikk tid til å rusle rundt og se på byen. Da festet det seg nok i bakhodet at dette var en veldig fin by, og et trygt og godt sted å være, sier Marie Therese. Og legger til:

- Men med de fantastiske forholdene vi har her for både hestene og rytterne, og veldig fint vær – hvor ellers skulle vi ha flyttet? Det måtte vært til utlandet, sier en smilende fersk drammenser in spe.

- Da må vi gratulere med valg av sted å bo – dere bor jo også i bydelen med desidert høyest valgdeltakelse.

- Gjør vi det? Da må vi sørge for å trekke opp snittet enda mer ved neste valg, sier den slagferdige bergenseren.

 

 

Powered by Labrador CMS