- Høvling av gater pågår for fullt

Det er mye is og sporete veier i kommunen om dagen. Alt av maskiner og mannskap er ute og jobber. – Vi håper å være ferdig med det aller meste i slutten neste uke, er beskjeden fra kommunen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Kommunen har fem maskiner ute i Drammen, to veihøvler og tre mindre maskiner. I tillegg er det to maskiner i området Mjøndalen og Krokstadelva. Berger er også på blokka for neste uke.

Ferdig neste uke

Rieger forteller at det er mange parkerte biler langs veien som skaper utfordringer.

– Det tar dessverre litt tid å sette opp skilt og få biler til å flytte seg, men vi håper at det meste skal være tatt i løpet av neste uke, sier avdelingsleder for Infrastruktur og samferdsel, Truls Rieger.

Kommunen prioriterer veier i tilknytning til skole, helse og kollektivtraffikk først. Deretter kommer boliggater.

Årsaken til de utfordrende forholdene, er mye snø og deretter mye regn som fryser på.

– Det har vært som en skøytebane som vannes og som bare blir tykkere og tykkere. Det blir veldig sporete når det blir salt i hjulspora som smeler noe av den tykke issålen.

- Meld inn feil

Rieger og hans kollega Bjørn Helge Larsen, oppfordrer innbyggerne til å bruke «Meld inn feil»-tjenesten for å si fra om gater som bør brøytes eller høvles. Det kan du gjøre både på nett og laste ned som app.

– Vi setter pris på å få inn tips fra folk og legger det inn i den totale oversikten vi sitter på. Hvis du får en melding om at din melding har blitt avvist, er det fordi veien enten er privat eller fylkeskommunal. Da gir vi beskjed videre til fylket, sier Larsen.

Powered by Labrador CMS