KJENT SYN: Landemerket som «svever i lufta» når det er mørkt har vært en kjærkommen adventstradisjon i årrekke.
KJENT SYN: Landemerket som «svever i lufta» når det er mørkt har vært en kjærkommen adventstradisjon i årrekke.

Juletre-sabotører skaper forbannelse i Solbergelva

Det berømte treet på toppen av åsen får ikke stå i fred. For fjerde dag på rad har pøbler vært på ferde og koblet fra lysene.

Publisert Sist oppdatert

SOLBERGELVA: Juletre-sabotasjen står nå høyt på dagsorden hos Solbergelvas juletre-venner, og har blitt en het potet i bygdas åpne facebook-forum.

Engasjementet er stort og forbannelsen over vandalene enda større, for sabotørene har visstnok greid å komme seg usett fram og tilbake og koble av lyset flere ganger - ikke lenge etter det har blitt koblet på igjen. Sist så sent som fredag ettermiddag/kveld.

Til og med bygdas eks-ordfører Rolf Bergersen har engasjert seg i saken, og har i klare og harmdirrende ordelag gitt utrykk for hva han mener sabotørene. Han slår også fast at det dreier seg om regelrett sabotasje av bygdas store stolthet på toppen av åsen.

- Det er vandaler som er oppe og kobler fra. Fire ganger til nå! Følg med, de som kan, skriver Bergersen.

Også andre personer er klare på at det hærverk det er snakk om.

Adkomsten til treet er fra toppen av Stensethbakkene, ikke langt fra bilvei. Og etter kommentarene å dømme er ikke borgervernet langt unna.

-  Fint hvis alle kan følge med på aktivitet ved treet. Dette er tydeligvis noen som ikke ønsker oss innbyggere i bygda en god førjul, skriver en annen Facebookbruker.

Har du tips om saken? Kontakt oss på tips@drm24.no.

Powered by Labrador CMS