Kiwi holder prisene uendret - Rema og Coop kraftig opp

Kiwi har foreløpig ikke valgt å skru opp prisene 1. februar etter den mye omtalte prisjusteringen fra leverandørene.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Flere medier melder om den samme trenden etter en rekke prisundersøkelser onsdag morgen.

Både Coop og Rema har som ventet økt prisene på en rekke varer. Blant annet har Coop satt opp prisen på Zalo Ultra fra 27,90 til 39,90 kroner, en økning på hele 43 prosent. Hos Kiwi koster flasken med oppvaskmiddel fortsatt 27,90.

Så langt er det Coop som står for de saftigste prispåslagene. Et annet vaskemiddel, JIF Universalspray, økte prisen med over 50% hos Coop 1. februar. Billigste toalettpapir økte også med over 40% hos kjeden. Ifølge VG har en handlekurv med 31 identiske varer hos Coop og Rema nå økt prisene med omlag 10% over natta hos begge. Det kommer på toppen av prisøkningen på matvarer på omlag 12% totalt i 2022.

En omfattende kartlegging gjort av NRK viser at prisene er uendret på så og si alle Kiwis varer, ikke bare de som ble omtalt tirsdag i forbindelse med Kiwis forlengede prislås.

– I dag har vi fått prisøkninger fra våre leverandører. De siste ukene har vi sett mange medieoppslag om at prisene skulle øke i butikk i dag, men vi i Kiwi har aldri sagt at vi skulle sette opp prisene våre 1. februar, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi til NRK.

Så er spørsmålet hva Kiwi foretar seg med prisene videre. Som omtalt økte Kiwi prisen mer enn førpisen på flere varer mandag som var omfattet av en kampanje mandag.

– Av konkurransehensyn kan vi ikke si noe om når priser går ned eller opp. Men vi kan love alle kundene våre at uansett hva som skjer, skal KIWI alltid være billigst, uttaler Arvin til NRK.

Powered by Labrador CMS