Populære racingprofiler på Gulskogendagene

MAGNET: Flere nysgjerrige besøkende måtte ta en ekstra kikk på doningen til racerfører Molly Pettit.

– Hva slags bil er dette egentlig?

Mange stopper ekstra opp når de ser at Molly Pettit kan «kle av» bilen på bare et halvt minutt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I forbindelse med Gulskogen-dagene, viser racerfører Molly Pettit fram racingbilen sin for publikum. Dette er doningen hun bruker i den danske serien Danish Supertourisme Turbo.
Tilsynelatende en Audi A5, men dette er ingen ordinær Audi. Derfor måtte vi få Molly til å forklare hva hun stiller ut på kjøpesenteret denne uken.
– Dette er en bil lagd kun for konkurranse. I stedet for at man tar utgangspunkt i en gatebil, er bilen basert på en rørramme med et glassfiberkarosseri på utsiden, forteller Molly om det estetiske.

300 hestekrefter

Så hva skjuler det seg da under glassfiberet og det rullende velteburet? Det er i hvertfall ikke noe småtteri av et kjøretøy skal vi tro Mollys forklaring av bilen.
– Det er en 2-liters turbomotor fra Oreca med 300 hestekrefter. Hvis jeg får bruke sjettegiret så gjør bilen langt over 200 kilometer i timen, sier drammensjenta som også jobber som reporter for TV-sendingene til WRC.
I fjor kjørte hun i DTC med en Ford Mustang, som var bygd på mange av de samme prinsippene hva gjelder rørramme og et lett karosseri. Forskjellen her er at «Audien» hennes er mer enn 300 kilo lettere, er billigere å drifte og kjører også raskere rundetider. Den har også stiv bakaksel slik at begge bakhjulene triller like fort til enhver tid, hvilket også kan være en utfordring spesielt på glatt føre.
LES OGSÅ: Molly Pettit satser i ny racingklasse

Klistrelapper som lykter

– Den veier så lite så man kan bremse mye senere, og den ligger utrolig bra på veien. Jeg kjenner det godt i nakken etter en dag bak rattet på denne bilen, forklarer hun.
– Og det morsomme er at du egentlig kan ha hva slags bil du vil. «Lysene» er bare klistrelapper, og hele fronten kan du ta utgangspunkt i hvilken som helst bil, legger hun til.
Og fordi det bare et et glassfiberkarroseri, og en bil som ofte trenger vedlikehold i forbindelse med store påkjenninger, så skal det være effektivt for mekanikerne å jobbe på. Derfor bruker hun ikke lange stunden med å ta av karosseriet på bilen, og under der ser vi motoren, turboen, intercooleren og alt som hører med i motorrommet, godt beskyttet av stålrør som bilen er konstruert i for å tåle store påkjenninger og samtidig gjøre den stivere og mer stabil på asfalten.

LES OGSÅ: Molly Pettit (30) slapp med skrekken

Lokal drifter viste seg fram

Men det er ikke bare Molly som stiller ut bilen sin på senteret. Drifteren Fredrik Øksnevad, som nå er bosatt i Lier, viser fram sporten sin ved å stille ut en Toyota Supra. Han kan konstatere at drifting har fått en høyere status blant folk de siste årene.
– Jeg føler det er mer aksept for sporten. Flere viser interesse og mange skjønner at det er en seriøs sport. Før ble drifting bare forbundet med råning, herjing og ulovlig kjøring, sier Øksnevad, som kjører i Drift Allstars-serien i Europa, Midt-Østen og nå etterhvert Afrika.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

LETT BIL: Molly trenger ikke lange tiden på å ta av karosseriet på halve bilen. Uten glassfiberkarosseriet skjuler det seg en to-liters motor med 300 hestekrefter og turbo, noe som vekket interessen for mange forbipasserende.
VISTE SEG FRAM: Fredrik Øksnevad, som bor på Tranby, er en av Norges fremste driftere, og viser fram sporten sin med glede på Gulskogen denne uka.Mange nysgjerrige besøkende har kommet for å kikke på bilen og viser stor interesse for både sporten og bilene.– Det blir masse oppmerksomhet. Mange som lurer på hva dette er og mange som syns det er kult med slike biler og kikker gjerne på motor og interiør, sier Øksnevad, som også ble kjent for å vinne NM i breisladdkonkurransen på Rudskogen i fjor.LES OGSÅ: Duket for racing-dager på Gulskogen
Powered by Labrador CMS