38-åring sprengstoff-tiltalt

En 38 år gammel Oslo-mann må torsdag 9. februar møte i Buskerud Tingrett – Eiker, tiltalt for en lang rekke straffbare forhold i drammensområdet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/EIKER/LIER: Om mannen blir dømt for alle forholdene er en helt annen sak. Saken går førstkommende torsdag og det er satt av to dager i retten i Hokksund, skriver Eikernytt.no.

Mannen er blant annet tiltalt for fire tilfeller av heleri i Øvre Eiker. Alle skjedde på en septemberdag i 2020. Det første tiltalepunktet dreier seg om en stjålet Tysse båthenger han mottok i Skotselv. På samme sted mottok han en Ibiza 20 båt, til tross for at han visste at denne var stjålet, ifølge tiltalen.

Det tredje tilfellet av heleri var en Suzuki GSX-R1000 motorsykkel og det siste var et han mottok 65 liter med rom, 108 liter whisky og hele 1.434 liter med vodka.

På samme sted i Skotselv ble mannen også tatt med 46,71 gram med amfetamin i et pappkrus. På et annet sted utenfor vårt område ble han tatt med to gram amfetamin og 1,5 gram kokain.

Holdt på å kjøre ned politimann

Politiet har også siktet mannen for to tilfeller av uaktsom kjøring.

Ett tilfelle var på Lierstranda hvor mannen holdt på å kjøre ned en politimann som forsøkte å stanse ham. Varebilen han kjørte var stjålet og påsatt falske skilt.

På Nøtterøy kjørte han en bil med henger og kjørte for fort. Politiet forsøkte å stanse ham også her. For begge tilfellene er det Veitrafikklovens paragraf tre som gjelder.

Ettersom han ikke ville stanse for politiet, ble det to egne tiltalepunkt etter Veitrafikklovens §31. Du plikter nemlig å stanse og vise legitimasjon og annen dokumentasjon, men det var denne mannen tilsynelatende ikke interessert i – ifølge tiltalen.

Mannen er også tiltalt for fire tilfeller å ha kjørt bil og motorsykkel uten gyldig førerkort. Han er også tiltalt for å ha satt på falske kjennemerker, og som om dette ikke var nok er han tiltalt for oppbevaring av 3,2 kilo sprengstoff til fare for andre på samme adresse i Skotselv.

Det er også tatt med ett punkt for brudd på legemiddelloven for besittelse av forskjellige dopingmidler.

Powered by Labrador CMS