Etterlyser tips etter grov voldsepisode:
Skal ha blitt banket opp av flere andre

Tre er siktet, hvorav to varetektsfengslet etter voldshendelse på Sølfastøya forrige uke. Politiet ønsker nå vitneopplysninger fra publikum for å få kontroll på en antatt fjerde gjerningsmann.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Hendelsen skal ha skjedd ved Sølfastøya i tilknytning til en bil, torsdag 23. februar i tidsrommet 20.00 - 00.00.

- Det ønskes tips om observasjoner av kjøretøy, personer og eventuelle vitner til hendelsen. Eventuelt opptak fra dashcam i biler som har befunnet seg i området i det aktuelle tidsrommet er også av interesse, opplyser politiet i en pressemelding torsdag.

Hvorfor politiet ikke har gått ut med saken før nå, er uvisst. Politiinspektør ved Sør-Øst politidistrikt, Hans Egil Seljordslia, uttaler til DRM24 at det dreier seg om en hendelse mellom lokale, unge menn rundt 20 år. Foreløpig er tre personer siktet, og samtlige skal ha en relasjon til den fornærmede.

Den fornærmede parten skal selv ha oppsøkt legevakt etter det som skjedde. Politiet ble koblet på senere etter henvendelse fra et familiemedlem. Senere ble mannen innlagt på sykehus for behandling, men er nå utskrevet.

Siktet for grov kroppsskade

To av de antatte gjerningsmennene ble pågrepet fredag, og er siktet for grov kroppskade og varetektsfengslet i to uker som følge av bevisforspillelsesfare.

De to har foreløpig ikke erkjent straffskyld. Den tredje er siktet for medvirkning etter å ha blitt pågrepet lørdag.

- På bakgrunn av informasjonen vi sitter på mener vi det er grunnlag for å sikte en fjerde person som vi nå ønsker opplysninger rundt, sier Seljordslia.

Politiet har noen teorier om hva som er bakgrunnen for hendelsen, men holder foreløpig kortene tett til brystet.

- Vi ønsker foreløpig ikke å gå inn på ytterligere omstendigheter rundt det som skjedde ettersom vi foreløpig ikke har kontroll på alle involverte, sier Seljordslia.

- Men det vi kan si er at det har vært en krangel eller konfrontasjon, og at vedkommende er utsatt for voldsutøvelse fra flere, og at de er siktet for grov kroppskade med bakgrunn i måten den er utført på.

Bilen som har vært aktuell i forbindelse med hendelsen har politiet kontroll på.

Politiet har etablert en tipstelefon på nummer 99 21 20 68.

Powered by Labrador CMS