I retten for å ha slått til taxisjåfør – nektet straffeskyld

En eikværing i midten av 30-åra måtte i høst møte i Buskerud Tingrett – Eiker for å ha slått til en taxisjåfør utenfor hjemstedet sitt. Mannen kunne ikke betale for seg med en gang og stemningen ble etter hvert amper mellom ham og sjåføren og endte med at tiltalte slo til sjåføren i ansiktet med knyttet neve.

Publisert Sist oppdatert

EIKER: Mannen hevdet å ha handler i nødverge da saken var oppe i retten. Men han ble ikke trodd og retten mente han lett kunne unngått situasjonen. Han hevdet nemlig at sjåføren kjørte etter ham og bremset like bak ham ved flere anledninger på vei opp til boligen hans. Hendelsen skjedde etter at han ble kjørt hjem fra Drammen og var lettere beruset ifølge eget utsagn, skriver Eikernytt.no.

Sjåføren motstrider dette og sier det hele skyltes at han ikke hadde for lite penger på kortet og forsøkte å unndra seg betaling. Sjåføren fikk et slag med knyttet neve i ansiktet og fikk merker og hevelser etter dette. Den nå domfelte mannen sier til Eikernytt.no at han hadde fått en fastpris fra Drammen og hjem, men at sjåføren ikke ville stå ved avtalen da det var lenger enn han trodde. Han skulle «fylle på» kortet for å gjøre opp for seg, sier han, men dette kom ikke godt nok fram i dommen.

Politiet ble tilkalt og tok opp forklaring fra begge parter, samt sikre bevis fotografisk. De ga eikværingen i midten av 30-årene et forelegg på 10.000 kroner i august i fjor. Selve hendelsen skjedde i november 2021.

På grunn av den lange liggetiden hos politiet og at tiltalte ikke tidligere var straffedømt for lignende forhold, satte retten ned boten til 8.000 kroner. Han ble heller ikke idømt saksomkostninger slik påtalemakten ønsket.

Domfelte tok betenkningstid for om han ville godta dommen eller ikke.

Powered by Labrador CMS