Slo to familiemedlemmer i hodet med balltre - dømt til fengsel

En nå 52 år gammel mann fra Eiker er dømt til seks måneders fengsel etter to tilfeller av grov vold mot to yngre menn i Drammen - i en sak krydret med familiebånd, sjalusi og alkohol som ingredienser.

Publisert Sist oppdatert

EIKER/DRAMMEN: Det var 4. september i 2020 at den nå dømte mannen slo til en 35 år gammel mann i hodet med et balltre slik at han fikk hjernerystelse og et åpent sår han måtte til sykehus for behandling for.

Voldsofferet ble også sykemeldt og var ikke i stand til å jobbe i en lengre periode.

En 33 år gammel mann ble slått på samme måte og på samme sted av den tiltalte, som nå er 52 år gammel. Også det andre voldsofferet måtte ha legebehandling for skadene. Begge hendelsene skjedde samtidig og på samme adresse, ifølge dommen fra Buskerud Tingrett – Eiker tidligere i vår.

Da saken var oppe til behandling ble det tatt forklaring fra hele 15 vitner til saken. 13 av disse var i en familierelasjon. De to fornærmede var blitt enige med voldsutøveren om erstatning og dette ble derfor ikke tatt med i dommen fra tingretten, skriver Eikernytt.no.

Sjalusidrama

Dette var en sak med familiebånd, sjalusi og alkohol som ingredienser. Med så mange vitner, familierelasjoner har det vært en stor jobb for dommerne å holde styr på alle sammen. Selve voldshendelsen skal ha skjedd inne i et hus under en familiesamling.

Mannen erkjente å ha slått, men kunne ikke skjønne at han hadde slått dem i hodet. Han ringte selv etter nødetatene etter hendelsen. De skadde ble funnet utenfor adressen da politiet kom til stedet.

Tingretten er ikke i tvil om at dette er grov vold med et farlig redskap, slik balltre klassifiseres som. Det var heller ikke snakk om selvforsvar i denne saken, selv om situasjonen var uoversiktlig og at den dømte mannen ville ha begge fornærmede i saken ut fra boligen.

52-åringen fikk litt strafferabatt i retten da ett tilfelle med denne typen vold normalt ville gitt seks måneder. To tilfeller ville gitt mellom åtte og 10 måneder. At han har tilstått og unnskyldt seg i retten, ga han derfor seks måneders fengsel. Dommen var enstemmig.

Powered by Labrador CMS