Tatt på fersken under innbrudd - pågrepet etter hundesøk

Tre polakker er arrestert etter et innbrudd i en bedrift på Loesmoen natt til mandag. Trolig var de ute etter kobber.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Politiet rykket ut til stedet etter melding om pågående innbrudd i Loesmoveien. Tyvene skal trolig ha tatt seg inn gjennom et hull i gjerdet til bedriften.

Innbruddet ble avbrutt da de ble oppdaget av beboer i området. Bilen kjørte fra stedet, men ble stanset av politiet. Da ble en polsk statsborger pågrepet, mens to andre passasjerer løp fra stedet, ifølge politiet.

En hundepatrulje innledet søk i området, og en times tid senere, etter et hundesøk på over fire kilometer med politihunden Exo i spissen, opplyser politiet at ytterligere to polakker som matcher vitnebeskrivelsen er pågrepet

- Vitneobservasjoner ledet hundepatruljen til to mørkkledde polakker som ble funnet sovende i en bil ved Kiwi på Steinberg, uttaler politiet videre.

Ifølge politiet har tyvene har trolig ikke fått med seg noe tyvegods ettersom de ble oppdaget, men det ble funnet et par ekstra skilter tilhørende en Ford Transit i bilen som ble stanset av politiet.

- Avbitertenger og tråder av kobber i bilen tyder på at tyvene også nå var ute etter å stjele kobber. Det ble også funnet en kveil med kobberkabel på utsiden av gjerdet hvor det var klippet hull. Hundepatruljen fant også en mindre sekk og balaklava/buff under sporsøket, opplyser politiet.

Politiet har i tillegg beslaglagt den aktuelle bilen som ble brukt i tyveriet.

Powered by Labrador CMS