Vil ikke røpe svaret på vurderingen av Bråthens mentale helse

- Vi har et godt bilde av siktedes mentale helse før og under handlingene, uttaler politiet om massedrapene på Kongsberg.

Publisert Sist oppdatert

KONGSBERG: Det ble klart under politiets pressekonferanse på Kongsberg torsdag.

Politiet har fått svar på den prejudisuelle undersøkelsen som ble gjennomført av massedrap-siktede Espen Andersen Bråthen rett etter handlingen. De vil imidlertid ikke røpe svaret.

- Vi har et godt bilde av siktedes mentale helse før og under handlingene, sa politiinspektør Per Thomas Omholt.

Det er også oppnevnt tre sakkyndige som skal foreta en fullstendig undersøkelse av Bråthens mentale helse og tilregnelighet.

- Ikke impulshandling

Ifølge politiet har etterforskning og avhør styrket teorien om at drapene ikke var en impulshandling, men at dette er noe Bråthen skal ha tenkt på og planlagt dagene i forveien.

Politiet har foreløpig ikke skrinlagt noen hypoteser, men verken konverterings- eller terror-hypotestene er styrket som motiv for drapene.

Politiet opplyser videre at de ikke vil gi nærmere informasjon om de aktuelle stikkvåpnene som ble brukt å gjennomføre drapene, overfor allmennheten. Politiet har en teori om at samtlige våpen skal være anskaffet via internett i forveien av handlingene.

24 fornærmede

Det totale antallet fornærmede er på det nåværende tidspunkt 24 personer.

Disse er omfattet av alt fra drapsforsøk til trusler, i form av å være skutt etter eller for eksempel siktet på.

Politiet opplyser videre at de nå jobber med å sikre elektroniske spor i forkant av hendelsen og siktedes historikk. De vil nå ikke kommentere tidligere straffbare forhold, ei heller hva slags rusmidler Bråthen eventuelt hadde i kroppen da han begikk drapene.

Powered by Labrador CMS