TALENT MED SPRAYBOKSEN: Sannsynligheten er stor for at du allerede har sett «streken» til Eirik Hammer på en av byens fasader.
TALENT MED SPRAYBOKSEN: Sannsynligheten er stor for at du allerede har sett «streken» til Eirik Hammer på en av byens fasader.

Lever ut graffiti-drømmen i Drammen

Han er fra Oppegård, bor i Oslo - men flytter til Drammen. Årsak: Landets beste graffiti-miljø.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Eirik Hammer (25) har akkurat tatt sitt første steg mot å leve av det han liker og kan best: Graffiti og urban kunst, som de siste årene har fått stadig oftere innpass i galleriformat under den figurative kunstparaplyen.

I månedsskiftet åpnet han sin første separatutstilling i Final Outlines Gallery på Bragernes, drevet av Eric Ness Christiansen, som har vært 25-åringens mentor det siste året.

Som lærling hos en av landets største graffiti-profiler har Hammer uten tvil fått verdifull coaching, men også selv fungert som instruktør på en rekke workshops for barn og unge i distriktet i løpet av pandemi-året 2021.

- Han har også vært en av de viktigste brikkene for at Ugangprosjektet har kunnet fortsette her i Drammen, forteller Christiansen, tydelig stolt av hva lærlingen har fått til på kort tid.

I løpet av året har Hammer også fått satt signaturen sin på flere av byens store veggmalerier, og som ferdigskolert graffitikunstner ble det hele altså kronet med salgsutstilling nå i desember.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">MYE FELLES:</span> - Jeg kjenner igjen meg selv i mye av stilen til Eirik fordi vi liker de samme teknikkene, sier Eric Ness Christiansen (t.h.) om det han kaller det «urbane moseutrykket med den litt slitte graffitiestetikken».</span>
MYE FELLES: - Jeg kjenner igjen meg selv i mye av stilen til Eirik fordi vi liker de samme teknikkene, sier Eric Ness Christiansen (t.h.) om det han kaller det «urbane moseutrykket med den litt slitte graffitiestetikken».

Ettertraktet kunst

De første maleriene ble revet vekk allerede etter få minutter på premierekvelden, hvilket bærer bud om at Hammer har gjort noe riktig på vei mot sitt nye levebrød.

- Hva vil du si kjennetegner stilen din?

- Det er et litt aggressivt utrykk med en god mening og mye monotone farger. Jeg forsøker også å holde på graffiti-elementet i det figurative, forteller 25-åringen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">«FAGBREVET»:</span> - Dette er resultatet av jeg har lært og holdt på med de siste månedene, forteller Eirik Hammer.</span>
«FAGBREVET»: - Dette er resultatet av jeg har lært og holdt på med de siste månedene, forteller Eirik Hammer.

Blir drammenser

Nå gjenstår det bare å flytte til Drammen, så ligger alt til rette for å leve ut drømmen med graffiti på fulltid.

- Det er en utrolig imøtekommende kultur i miljøet Drammen, og jeg kommer til å jobbe videre med Eric og Mikael Noguchi, slår Hammer fast.

- På sin plass at han blir drammenser, så mye tid som vi bruker på kunst har vi ikke tid til å drive og pendle, ler Christiansen.

Nå venter nye og spennende prosjekter for både Hammer og Christiansen. Se ikke bort fra at du får lese om nettopp det her i DRM24!

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SØRGET FOR VIBBENE:</span> Tilstede på åpningen var også de hippe folka i Austad Platesnurreri, som sørger for de rette vibbene med funky reggae-musikk.</span>
SØRGET FOR VIBBENE: Tilstede på åpningen var også de hippe folka i Austad Platesnurreri, som sørger for de rette vibbene med funky reggae-musikk.
Powered by Labrador CMS