EN TIDSREISE: Senterleder Cecilie Røisli har akkurat oppdaget noe spesielt på loftet. Hva det er kan du se lenger ned i saken.

Magasinets skjulte hemmeligheter: Bli med på skattejakt!

Kjøpesenteret har tatt et dypdykk i kjeller og loft, og oppdaget et lass med severdige gjenstander fra kriker og kroker som ikke har sett dagslys på flere tiår. Nå går det hele på bruktsalg, og interessen er betydelig.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Magasinet er kanskje ikke Norges eldste kjøpesenter (den rekorden har CC), men bygningen har huset varehandel i en mannsalder, og mange har nok også minner fra kjøpesenterets glansdager på 90-tallet.

Nå har senterledelsen tatt en skikkelig vårrengjøring i de delene av bygget som ikke lenger disponeres til varehandel, og gjort en rekke interessante oppdagelser i støvete lokaler fra kjeller til loft. 

- Det er nesten helt utrolig hva som har dukket opp fra glemselen. Jeg tror nok dette er noe mange vil kjenne igjen, samtidig som vi har funnet mange små og store skatter vi ønsker å kvitte oss med, sier senterleder Cecilie Røisli til DRM24.

HISTORISK SUS: Senterleder Cecilie Røisli, prosjektleder Betina Olslund, driftssjef Stian Strand og markedskoordinator Karoline Stangjordet har gått på oppdagelsesferd og oppdaget skjulte senter-skatter. Her i den gamle Bristol Café.

En reise tilbake i tid

DRM24 ble med på en rundtur for å ta del i begivenheten, og gjennom en labyrint av smale kjellerganger og spiraltrapper, støvete loft og knirkete tregulv, får utrykket «historie i veggene» i en ny dimensjon. 

Tett på dagens kjøpesenter og myldrende liv av kunder og butikker eksisterer det en «hemmelig» verden som ikke har sett dagens lys på mange tiår - og en side av Magasinet åpenbarer seg som de aller fleste ikke tidligere har opplevd. 

Markedskoordinatoren koordinerer oss ned i en mørk kjellergang med heller lav takhøyde.
- Disse må vel noen ville ha? Senterleder Cecilie lar seg fascinere av de gode, gamle garderobeskapene.
TIL HOVEDBILDET I SAKEN: Prisnivået her fra det som fremstår som et slakter-lokale på loftet indikerer vel at dette skriver seg fra flere generasjoner tilbake.
MYSTISK REP: Hva denne kroken ble brukt skal være usagt, men visse assosiasjoner er jo lett få her oppe på loftet.
DATIDENS REKLAME: Denne er antagelig ettertraktet i de rette omgivelser.
PÅ KRYSS OG TVERS: Plutselig var vi ute i kjøpesenteret igjen via en sidedør.

- Se hva jeg fant bak her! Gammelt gavepapir fra Christiana Glasmagasin!

Prosjektleder og rydde-general Betina Olslund er henrykt over et funn stuet vekk i papp bak noen gamle reoler i kjelleren.

Disse skal angivelig være fra 60-tallet og er ikke rørt av menneskehender på en evighet.

Nostalgitripp

Det nostalgiske høydepunktet er kanskje et gjensyn med datidens Bristol Café i 2. etasje ut mot gågata - hvor det karakteristiske interiøret med grønt vegg til vegg-teppe og matchende taklamper fortsatt er intakt og lokalene ubrukt.

Noen husker kanskje denne karakteristiske trappa opp til Bristol.
Og de med riktig god hukommelse husker kanskje også denne frøkna fra serveringen?
LAMPER I SÆRKLASSE: Grønt var definitivt fargevalget på Bristol.
RETRO: For de retro-interesserte må dette være noe av det kuleste som er mulig å få i taket.
Det som er igjen av kjøkkenet på Bristol.
Ryddedronning og prosjektsjef Bettina Olslund finner noe av interesse overalt.

Også fra Café Lyche, som faktisk holdt driften i gang frem til i fjor, blir det artefakter å sikre seg.

Her har det heller ikke skjedd stort på interiørfronten de siste tiårene, og det er liten tvil om at det her befinner seg mange glemte skatter som bare har blitt stående ubrukt fra den gang det her var liv og røre.

Dette skiltet fra inngangspartiet skal visstnok finne veien til bruktsalget - og det kan det fort bli rift om.
UTESERVERING PÅ TAKET: Denne takterassen var i sin tid godt besøkt.
STILIGE TAKLAMPER: Disse fra Café Lyche skal også være mulig å sikre seg.

Et tomt hjørnekontor med buevinduer og panoramautsikt over Drammenselva åpenbarer seg bak Café Lyche - og er noe som trolig kan bli attraktivt da deler av bygningsmassen etter hvert skal bygges om til boligformål:

Unik mulighet

Med alle de interessante gjenstandene og artefaktene av ulikt opphav, bestemte Røisli og kompani seg for å samle det hele til et gedigent bruktsalg. I ukene som har gått har derfor senteret samlet alt sammen i et av de tomme lokalene i 2. etasje, og neste uke, 30. mai og 1. juni, får du muligheten til å sikre deg noe som ikke akkurat er hverdagskost.

- Vi har faktisk fyllt 500 kvadratmeter med bruktmarked, forteller senterleder Cecilie.

Alt fra interiør til klær, uåpnede CD-er og TV-spill i forseglet plast fra gamle butikker på 90-tallet - her er det førstemann til mølla som gjelder og trolig noe spennende for alle og enhver. Utifra interessen på et Facebook-event som kjøpesenteret har opprettet er interessen stor for å sikre seg noe unikt.

Skal det være at avisstativ, et taxiskilt eller et Narvesen-skilt? Her har du muligheten.
ARTEFAKTER: Den historiske dessertmenyen fra Cafe Bristol med tilhørende glass.
FREE RECORD SHOP: Platebutikken som i sin tar var et populært sted å sikre seg musikk og spill - her med uåpnede CD-er fra rundt årtusen-skiftet. Vi tipper at utsalgsprisen blir enda lavere enn det over 20 år gamle knalltilbudet.

Magasinet har forøvrig bestemt seg for å donere bort overskuddet fra bruktsalget til en god sak, nærmere bestemt Kirkens Bymisjon og virksomheten «Friminuttet» - møteplass for ungdom og sommerleir på Killingen.

- Dette handler også om at vi prøver å skape litt liv og bruke senteret til noe som gjør det trivligere oppe i 2. etasje. På sikt ønsker vi også å utvide det lille prøveprosjektet vi har i 2. etasje med et bibliotek i 1. etasje, forteller Røisli.

Se flere bilder fra det som kommer på bruktsalget her:

Powered by Labrador CMS