Milliondryss til lokale klubber øremerket barn og unge

Kommunen og Drammen Idrettsråd delte ut 1,7 millioner til aktiviteter for barn og unge i september.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Feriecamp, åpen hall og e-sport er noe av det pengene har gått til gjennom prosjektet Aktive lokalsamfunn, opplyser Drammen kommune.

Ni idrettsklubber i Drammen kommune har fått tildelt til sammen 1 742 614 kroner nå i september. Ordningen er et samarbeid mellom Drammen kommune og Drammen idrettsråd.

Pengene som deles ut er et spleiselag mellom det offentlige og frivillige. Det er vedtatt at Drammen kommune setter av 2,5 millioner kroner årlig til Aktive lokalsamfunn.

Senest i mai ble det delt ut over 1,7 millioner kroner via ordningen til klubber som er med i Aktive lokalsamfunn.

Til barn og unge

Tildelingen av penger i september går blant annet til flere konkrete aktiviteter som klubbene arrangerer i samarbeid med lokalmiljøet. Deriblant feriecamp, e-sport og åpen hall. Mjøndalen IF skal for eksempel satse på en ny møteplass for ungdom i samarbeid med Veiavangen ungdomsskole og utvide tilbudet de har med feriecamp.

Aktive lokalsamfunn handler om at idrettslagene tar et utvidet samfunnsansvar, og målet er å styrke tilhørighet, fellesskap og aktivitetsnivå blant innbyggere.

Kommunalsjef for barnehage og skole i Drammen kommune, Thomas Larsen Sola, forteller at skolene i kommunen har et utvidet samfunnsansvar.

– Det betyr at skoler i Drammen kommune skal bidra til et godt oppvekstmiljø i sine lokalsamfunn. Samarbeid med frivilligheten er helt avgjørende for å lykkes, og Aktive lokalsamfunn er en viktig brikke i det arbeidet, sier Larsen Sola og fortsetter:

– Jeg blir glad og stolt av å se hva våre skoler får til og hvordan de bidrar til å utvikle nærmiljøene.

Viktig samarbeid

Janne Hafskjold, konsulent for samfunnsutvikling idrett i Drammen idrettsråd, forteller at pengene går til ulike tiltak for å styrke tilbud til barn og unge i de ulike kommunedelene.

– Selv om tildelingen går til idrettslaget, er det samarbeidet med skole, barnehager og øvrig frivillighet i Drammen kommune som gjør at man sammen bygger sitt unike lokalmiljø.

Flere vil være med

Opprinnelsen til det som i dag er Aktive lokalsamfunn springer ut fra et vedtak i 2014 om 60 minutters fysisk aktivitet i skolen for barn og unge.

– Fra det første prosjektet ble testet på Konnerud og til der vi er i dag i den nye storkommunen er det et stort sprang. Det viser hva samarbeid mellom det offentlige og frivillige kan gi, hvis alle jobber mot samme mål.

I den siste tildelingen har blant annet tre samarbeidsklubber i Svelvik fått penger for å etablere sin modell av Aktive lokalsamfunn. Dermed blir klubbene de niende i rekka over antall Aktive lokalsamfunn som er etablert i Drammen kommune. Alle skoler i Drammen kommune er i 2022 involvert i ordningen i større eller mindre grad.

– Initiativet må komme fra grasrota og idrettslaget selv. Det er der inspirasjonen og motivasjonen må ligge, sier Hafskjold i Drammen idrettsråd.

Her er listen over bidrag til de ulike klubbene:

LagSumProsjekt
Mjøndalen Idrettsforening50 000,-Feriecamper
Mjøndalen Idrettsforening100 000,-Ungdom i Aktive lokalsamfunn
Ski og ballklubben Skiold70 000,-Åpen hall/aktivt anlegg
Idrettsforeningen Birkebeineren500 000,-Oppstart av Aktive lokalsamfunn
Drammen Padelklubb49 000,-Mangfold/inkludering
Strømsgodset Idrettsforening100 000,-Ungdom i Aktive lokalsamfunn
Konnerud Idrettslag18 000,-Superheltene para
Konnerud Idrettslag28 500,-Ungdom i Aktive lokalsamfunn
Konnerud Idrettslag60 000,-Åpen hall/aktivt anlegg
Åssiden Idrettsforening50 000,-Sammen om Aktive lokalsamfunn
Åssiden Idrettsforening20 000,-Mangfold/inkludering
Åssiden Idrettsforening24 500,-Mangfold/inkludering
Åssiden Idrettsforening40 000,-Åpen hall 8-10 trinn
Åssiden Idrettsforening40 000,-Åpen hall 5-7 trinn
Drammens Ballklubb92 614,-Gaming som inkludering/rekruttering
Strømm IL500 000,-Oppstart av Aktive lokalsamfunn

Powered by Labrador CMS