BAK RATTET: Molly Pettit Grøndal, her bak rattet i ektemannens rallybil i bakkeløp i 2018, har bakgrunn fra internasjonal asfaltracing.

Molly gjør som Anders - stiller til start i rally-NM

Ektemann Anders Grøndal er tidenes mestvinnende norske rallyfører i NM-sammenheng. Nå skal også «fruen» konkurrere i norgesmesterskapet!

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Debuten går av stabelen under Rally Numedal 19. februar, som er tredje NM-runde.

Det offentliggjorde Molly Pettit Grøndal selv etter Rally Monte Carlo søndag kveld, hvor hun jobber som reporter i WRC-sirkuset.

36-åringen fra Drammen har tidligere mange års erfaring fra internasjonal asfalt-racing, og prøvde seg også i 2018 i NM i bakkeløp i ektemannens rallybil. De siste årene har hun jobbet som WRC-reporter og hatt flere TV-opptredener, blant annet som programleder i NRK og nå sist under NRKs rallysending fra Rally Sigdal.

Hun uttaler at hun føler seg «inspirert», og skal nå altså selv gi gass på nytt - i samme disiplin som ektemann Anders Pettit Grøndal har sanket tidenes fangst av NM-titler.

- Det blir mitt første rally noensinne, og er noe jeg ser frem til. Jeg gjør det først og fremst for å lære enda mer om hvordan det er å være en rallyfører og alt som inngår i det, alt fra planlegging og notetrening til testing og gjennomkjøring, sier Molly.

Hun er ikke den eneste kvinnelige deltakeren i norgesmesterskapet i rally, blant annet har flere av de beste norske førerne kvinnelige kartlesere. Men at hun stikker seg ut i en mannsdominert sport nok en gang, er det ingen tvil om.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken type bil og klasse Molly Pettit Grøndal vil stille i.

WRC-reporter: Molly reiser verden rundt for intervjuer av verdens beste rallysjåfører i WRC.
BAKKELØP: Her fra med rallybil i 2018.
ASFALTRACING: Molly Pettit fikk fyldig presseomtale da bremsene sviktet og forårsaket en dramatisk kollisjon i over 200 km/t i Danmark i 2015 - men kom fra det uten nevneverdige skader.
Powered by Labrador CMS